Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp vil kutte skatter og avgifter med 18 milliarder kroner

Fremskrittspartiet vil gi store skatte- og avgiftslettelser til folk flest, men kutter samtidig drastisk i offentlige utgifter.

KUTT: Frp-leder Siv Jensen presenterte i dag partiets alternative forslag til nytt statsbudsjett. Arkivfoto: Gorm Kallestad / SCANPIX
KUTT: Frp-leder Siv Jensen presenterte i dag partiets alternative forslag til nytt statsbudsjett. Arkivfoto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Mandag var Frp siste parti ut med å presentere sitt alternative statsbudsjett for 2010.

Sluttsummen lyder på 1,5 milliarder færre oljekroner enn det den rødgrønne regjeringen vil bruke, og det helt uten at Frp har brukt handlingsregelen som mal.

- Dette er budsjettet slik det hadde sett ut hvis vi hadde makten, sier Frps finanspolitiske talsmann Ulf Leirstein.

- Ulikt alle andre

Sammen med partileder Siv Jensen gikk han gjennom hovedpunktene i et budsjett som de selv betegner som helt ulikt alle andres i norsk politikk.

- Skillelinjene i norsk finanspolitisk debatt går mellom Frp og de øvrige partiene. Forskjellen er at vi mener det er stor forskjell på bruk av penger til forbruk og investeringer, mens de andre stirrer seg blinde på den økonomiske rammen, sier Jensen.

Kjøper privat

Hun har ingen illusjoner om at noe som helst at Frps politikk blir vedtatt under dagens rødgrønne styre, men vil dra i gang en debatt om måten å bruke pengene på i Norge.

Frp strammer ikke inn på noen offentlige ytelser.

Hovedgrepet for å få ned det dramatisk høye tallet på folk som står utenfor arbeidslivet, er et helsevesen som kjøper privat behandlingskapasitet og dermed får ned køene.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media