Frp vil legge ned Sametinget

- Det er et unødvendig organ.

VIL LEGGE NED: Frps nyvalgte sametingsrepresentant Hans J. Eriksen, vil legge ned Sametinget. Arkivfoto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX .
VIL LEGGE NED: Frps nyvalgte sametingsrepresentant Hans J. Eriksen, vil legge ned Sametinget. Arkivfoto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Nyvalgt sametingsrepresentant Hans J. Eriksen (Frp) vil bruke første og beste anledning til å foreslå nedleggelse av Sametinget.

- Det er et unødvendig organ. At Fremskrittspartiet får tre representanter inn i Sametinget som vil legge det ned, er ikke mer merkelig enn at Frp lar seg velge inn i fylkesting som de også vil nedlegge, sier Hans J. Eriksen til NTB.

73-åringen fra Tana er en erfaren politiker og skolemann. Han har vært fylkespolitiker i Finnmark for Frp, sametingsrepresentant for Samenes Landsforbund, men også aktiv i Høyre, Arbeiderpartiet og SV.

Ikke opptalt

Tirsdag ettermiddag var ikke opptellingen i sametingsvalget helt ferdig. Usikkerhet rundt forhåndsstemmer i Karasjok og uklarheter rundt tellingen i Tromsø utsatte den endelige opptellingen. Men etter det NTB får opplyst, er det bare i den største valgkretsen, Ávjovári, at fintellingen kan få utslag på mandatfordelingen.

Endringer

Ikke uventet gikk begge de to store, Norske Samers Riksforbund (NSR) og Arbeiderpartiets Sametingsgruppe (DnA) tilbake etter endringen i valgordningen til færre og større kretser. Nå velges 39 representanter fra sju kretser, mot 43 representanter fra 13 kretser ved forrige valg. Det betyr at en flertallskonstellasjon må samle minst 20 mandater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer