KRANGEL: En uoverenstemmelse mellom noen tsjetsjenere endte med at en mann ble knivdrept ved Dale Mottakssenter i Sandnes i forgårs. Nå vil Frp begrense asylsøkeres muligheter for fri ferdsel. Foto: Kent Skibstad / Dagbladet
KRANGEL: En uoverenstemmelse mellom noen tsjetsjenere endte med at en mann ble knivdrept ved Dale Mottakssenter i Sandnes i forgårs. Nå vil Frp begrense asylsøkeres muligheter for fri ferdsel. Foto: Kent Skibstad / DagbladetVis mer

Frp vil nekte asylsøkere fri ferdsel

- Vil også gå ut over de med fredelige hensikter, sier partiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet foreslår å gjøre det vanskeligere for asylsøkere å bevege seg fritt rundt på norske mottak.

- Dette vil gå ut over alle, også de med fredelige hensikter. Likevel mener vi dette er nødvendig for å øke sikkerheten ved norske mottak, sier Morten Ørsal Johansen, innvandringspolitisk talsmann i Frp, til Stavanger Aftenblad.

Frp har tidligere foreslått å lukke asylmottakene for å bekjempe kriminalitet i samfunnet generelt. Nå sier Ørsal Johansen at han vil stramme grepet også inne på selve mottakene.

- Ved hjelp av økt vakthold vil vi gjøre det vanskeligere for asylsøkere å bevege seg rundt på mottakene. Dette handler ikke bare om sikkerhetene til de som bor der, men også for dem som jobber på asylmottakene, sier Ørsal Johansen.

Statssekretær Pål K. Lønseth (Ap) i Justisdepartementet mener det er naturlig at det oppstår konflikter når folk fra ulike kulturer er samlet så langt borte fra sin normale situasjon.

- UDI jobber kontinuerlig med å redusere konfliktnivået, og regjeringen stiller klare krav til at mottakene samarbeider tett med de lokale politikontorene, sier Lønseth, som ikke har særlig tro på Frps forslag.

- Det er ingen grunn til å tro at begrenset bevegelsesfrihet vil redusere volden, snarere tvert imot, sier Lønseth.

(NTB)

Morten Ørsal Johansen (Frp) vil begrense asylsøkere fri ferdsel. 
Foto: Frp`s hjemmesider
Morten Ørsal Johansen (Frp) vil begrense asylsøkere fri ferdsel. Foto: Frp`s hjemmesider Vis mer