Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp vil nekte innvandrere stemmerett

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innvandrere uten norsk statsborgerskap bør miste stemmeretten, foreslår Per-Willy Amundsen (Frp) i et representantforslag til Stortinget.

- Hvis du ikke kan norsk, mener vi du ikke har nok kunnskap om norske forhold for at du skal stemme, sier Amundsen til VG.

Innvandrere har stemmerett ved kommune- og fylkestingsvalg etter å ha bodd i Norge i tre år. Ved stortingsvalg kreves norsk statsborgerskap.

Norges forpliktelser gjennom EU-regler gjør at et eventuell lovendring stort sett vil ramme ikke-vestlige innvandrere. (©NTB)

DE SOM IKKE KAN NORSK:- Hvis du ikke kan norsk, mener vi du ikke har nok kunnskap om norske forhold for at du skal stemme, sier Per-Willy Amundsen (Frp). Foto: SCANPIX
DE SOM IKKE KAN NORSK:- Hvis du ikke kan norsk, mener vi du ikke har nok kunnskap om norske forhold for at du skal stemme, sier Per-Willy Amundsen (Frp). Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media