Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp vil øke flyktningstøtte

Fremskrittspartiet vil bevilge mer penger til Kosovo-flyktningene enn det regjeringen foreslår. Men forutsetningen er at pengene skal brukes i flyktningenes nærområder, ikke til å motta flyktninger i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sine merknader i innstillingen fra Stortingets utenrikskomité til regjeringens forslag om tilleggsbevilgninger, foreslår Frp å skrinlegge planene og arbeidet med å ta imot flyktninger i Norge. Til gjengjeld foreslår partiet en større innsats i Kosovo og nærområdene på Balkan.

300 millioner

Frp vil øke regjeringens bevilgningsforslag på 195 millioner kroner til 300 millioner kroner. Beløpet vil partiet fordele med blant annet 100 millioner kroner til opprettelse og drift av flyktningleirer i Albania og 100 millioner kroner til tiltak for å hjelpe Makedonia, Montenegro, Romania og Bulgaria.

Frp vil også bevilge 50 millioner kroner for å styrke Albanias økonomi. Frp foreslår ellers at den kosovoalbanske geriljabevegelsen UCK, også kalt KLA, skal trekkes aktivt med i arbeidet for flyktningene. Frp vil bevilge 25 millioner kroner til forsyninger som UCK kan frakte inn i Kosovo.

(NTB)