Frp vil omgjøre Gholam-vedtak

Oslo (NTB): Fremskrittspartiet vil at Stortinget skal sørge for at regjeringen omgjør vedtaket om at Gholam-familien kan få bli i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag la partiformann Carl I. Hagen og justispolitisk talsmann Jan Simonsen fram et forslag: «Stortinget ber regjeringen omgjøre sitt vedtak om betinget amnesti for utlendinger som omfattes av de såkalte Quetta- og Laos-prosjektene».

Hagen og Simonsen mener at Stortinget ikke passivt kan være vitne til at landets justisminister aktivt belønner personer som har begått det justisministeren selv kaller grove brudd på norsk lov.

For å begrunne dette, viser de til en pressemelding fra 6. mai i år der justisminister Aud-Inger Aure skriver: «Vi kan ikke godta at utlendinger ved bruk av uriktige opplysninger, skaffer seg et oppholdsgrunnlag i Norge. Vernet av asylinstituttet tilsier at misbruk ved ulovlig innvandring og menneskesmugling tas alvorlig».

- Det er derfor direkte sjokkerende når det den 17. desember blir offentliggjort at regjeringen likevel vil gi familien Gholam opphold i Norge. Samtidig gjøres det kjent at en rekke andre, i alt rundt 250 personer, som også har begått grove brudd på norsk lov belønnes med opphold i Norge, skriver Hagen og Simonsen i sin begrunnelse for forslaget.