Frp vil privatisere integreringa av flyktninger

Møter sterk skepsis fra Ap og KrF. - Det siste som behøves er flere besserwissere, sier Helga Pedersen.

FORSLAG FRA EGNE REKKER: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug får nå innspill fra leder av kommunalkomiteen. Helge André Njaastad vil konkurranseutsette integreringsarbeidet i kommunene. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FORSLAG FRA EGNE REKKER: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug får nå innspill fra leder av kommunalkomiteen. Helge André Njaastad vil konkurranseutsette integreringsarbeidet i kommunene. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Fremskrittspartiet vil konkurranseutsette integreringsarbeidet. Partiet mener kommunene, som har ansvaret i dag, trenger konkurranse for å løfte nivået på tjenestene. 

- Det offentlige har ikke lykkes godt nok med integreringen. For få kommer ut i arbeid og blir skattebetalere og for mange blir mottakere av ulike ytelser. Vi må tenke nytt og en interessant løsning på utfordringene er å konkurranseutsette integreringsarbeidet, sier Helge André Njaastad til Dagbladet.

Han leder Stortingets kommunalkomité for Frp. I 2015 kom det over 30.000 asylsøkere til Norge. Antallet asylsøkere gikk kraftig ned i desember etter at både Norge og nabolandene innførte en rekke kontroller ved grenseovergangene.

Bonusordning Mot sommeren forventes det en oppsving i flyktningstrømmen til Europa og Norge. Njaastad ønsker også en bonusordning til private aktører som lykkes med å få flyktninger inn i storsamfunnet. 

- Jeg tror private vil ha større incentiv enn kommunene til å lykkes, spesielt om dette etableres på en måte som gjør at aktørene får bonus etter hvordan man lykkes med å skape skattebetalere etter endt introduksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer