Frp vil regjere alene

- Vi kan nesten ikke vente, sier Siv Jensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Frp-formann Siv Jensen er lei av krangling på borgerlig side. Nå varsler hun at partiet vil danne regjering alene dersom de borgerlige partiene ikke vil samarbeide.

- En ren Frp-regjering kan sitte lenge. Vi er rede til å få gjennomført vår politikk, vi kan nesten ikke vente, sier Siv Jensen til Dagsavisen.

Hun mener det er en stor sannsynlighet for at en ren Frp-regjering kan bli realiteten etter valget i 2009.Større alene - Hvis Frp alene er større enn de tre andre borgerlige partiene til sammen og de ikke vil snakke med oss - da er det jo jeg og Frp som tar utfordringen. Vi er da det største alternativet til de rødgrønne, sier Jensen.

Venstre-leder Lars Sponheim gjorde det klart tidligere i vinter at Venstre ikke vil støtte en regjering der Frp er med, mens KrF-leder Dagfinn Høybråten har slått fast at KrF ikke vil sitte i regjering med Frp.

Frp har på sin side understreket at tiden er forbi da partiet vil støtte en regjering der de selv ikke er med.

Et stykke igjen

Gjennomsnittet av åtte meningsmålinger i desember viser at det er et stykke igjen før Jensens regnestykke «går opp» i hennes favør.

Mandatberegningene som valgforsker Bernt Aardal har gjort for Dagens Næringsliv, viser at Frp ville fått 45 mandater, mens Høyre, Venstre og KrF til sammen ville fått 49 mandater dersom desember-snittet hadde vært valg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer