Frp vil rive boligblokker i Groruddalen

For å gjøre Groruddalen mer attraktiv for etniske nordmenn.

LANDEMERKE: De fire store boligblokkene på Ammerud i Groruddalen er blant Norges største. Nå vil Frp rive blokker i bydelen og bygge smått. Foto: METTE MØLLER/DAGBLADET
LANDEMERKE: De fire store boligblokkene på Ammerud i Groruddalen er blant Norges største. Nå vil Frp rive blokker i bydelen og bygge smått. Foto: METTE MØLLER/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det går fram av Frp's forslag til kommunevalgprogram som skal vedtas på søndag, melder NRK.

Ensidig blokkbebyggelse er et problem, ifølge Oslo Fremskrittsparti. Partiet mener at Groruddalens største utfordring er å hindre at etniske nordmenn flytter ut, og at dalen i stadig større grad blir befolket av folk med innvandrerbakgrunn.

- Kanskje vi skal kvitte oss med noe av det som er bygget på 60-tallet og bringe ting litt mer ned på bakken, og bygge småhus og villabebyggelse, sier Henning Holstad, som leder programkomiteen.

Men å tvangsflytte folk ut av store boligblokker er det ikke snakk om.

- Nei, vi har liten sans for tvangsflytting. Her må det gjøres tiltak hvor alle er enige. I Groruddalen finnes det litt tumleplass, og politikerne skal av og til ta grep for å snu utviklingen i en positiv retning, sier Holstad.

Formann i Ravnkollen borettslag på Romsås, Steinar Hansgaard, kaller forslaget tullete:

- Det høres lite gjennomtenkt og lite gjennomførbart ut. Men mest av alt reagerer jeg på at de kaller boområdene våre uattraktive boområder og sier at blokkene våre er lite attraktiv boligmasse, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.