Frp vil selge alkohol på norske bensinstasjoner

Tror ikke det vil føre til mer fyllekjøring.

VIL ØKE TILGJENGELIGHETEN: Foreløpig er alkoholfritt det eneste du kan få kjøpt bensinstasjoner. Fremskrittspartiet ønsker nå at nordmenn skal få kjøpt øl der de fyller bensin. 
Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX
VIL ØKE TILGJENGELIGHETEN: Foreløpig er alkoholfritt det eneste du kan få kjøpt bensinstasjoner. Fremskrittspartiet ønsker nå at nordmenn skal få kjøpt øl der de fyller bensin. Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Fremskrittspartiet vil at norske bilister skal få kjøpe øl, vin og sprit på norske bensinstasjoner.

Frps justispolitiske talsmann Jan Arild Ellingsen vil endre loven slik at alkohol kan kjøpes på bensinstasjonene døgnet rundt, melder Radio Norge.

- Jeg tror ikke det vil føre til mer fyllekjøring. Faktisk tror jeg det vil være med på å styrke og utvide nordmenns omgjengelighet med alkohol på en positiv måte, sier Ellingsen til NTB.

Han legger til at det er et mål for Frp å øke tilgjengeligheten til alkohol.

- Vil vil oppheve en del reguleringer primært mot dagligvareforretninger, men personlig ser jeg ikke noe problem med at en bensinstasjon skal kunne omsette øl og vin og eventuelt sprit, slik som man gjør i Danmark, sier Ellingsen.

Statoil Hydro

I 2004 forsøkte bensinstasjonenes bransjeorganisasjon Norsk Petroleumsinstitutt å få norske myndigheter til å tillate salg av alkohol på norske bensinstasjoner. Bransjeorganisasjonen argumenterte med at dagligvareforretninger nylig hadde fått lov til å selge bensin.

Tidligere denne uken ble det kjent at StatoilHydro hadde forsøkt å presse litauiske myndigheter til å gjøre om et forbud mot alkoholsal på bensinstasjoner om natten. Den norske oljegiganten la seg flat, og kommunikasjonsdirektør Ola Morten Aanestad sa at det ikke var selskapets oppgave å påvirke alkoholpolitikken i de landene der de har virksomhet.

Revisjon

Den ruspolitiske organisasjonen Actis føler seg ikke sikker på at StatoilHydro har gitt opp å få til alkoholsalg på bensinstasjoner i Norge.

- Det vil ikke forundre meg om de vil prøve seg igjen, men med den massive motstanden det har vårt nå i det politiske miljøet, håper og tror jeg at selskapet dropper Å foreslå dette i neste runde, sier Anne-Karin Kolstad i Actis til NRK.

Allerede i høst kan det ligge an til en revisjon av alkoholloven. Men Statoil avviser at selskapet vil forsøke å endre norsk alkoholpolitikk.


(©NTB)