Frp vil selge våpen til Israel

Oppsiktsvekkende, mener AUF-leder Eskil Pedersen.

ISRAELS VENN: - I utgangspunktet ser jeg ikke de store prinsipielle forskjellene mellom å eksportere til Israel og til USA, sier Jørund Rytman, som er representant for Frp i den nye næringskomiteen og leder for Israels venner på Stortinget. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ISRAELS VENN: - I utgangspunktet ser jeg ikke de store prinsipielle forskjellene mellom å eksportere til Israel og til USA, sier Jørund Rytman, som er representant for Frp i den nye næringskomiteen og leder for Israels venner på Stortinget. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den nye regjeringen bør åpne for at norsk industri kan selge forsvarsmateriell til Israel, mener Frps næringstalsmann Jørund Rytman.

Norge praktiserer i dag eksportforbud for krigsmateriell til Israel, men regjeringsskiftet kan bety en lemping på reglene for norsk våpeneksport til landet, skriver Finansavisen.

- I utgangspunktet ser jeg ikke de store prinsipielle forskjellene mellom å eksportere til Israel og til USA. Dette vil nok stå på agendaen de neste månedene, og jeg regner med å ta det opp med våre folk, sier Jørund Rytman, som er representant for Frp i den nye næringskomiteen og leder for Israels venner på Stortinget.

AUF-leder Eskil Pedersen mener signalene fra Frp er så oppsiktsvekkende at utenriksminister Børge Brende (H) må på banen.

- Jeg reagerer kraftig på dette. Jeg mener det er viktig at utenriksministeren nå klargjør veldig raskt om dette er aktuelt. Hvis dette er aktuell politikk fra den nye regjeringen, fortjener det heftig debatt, sier Pedersen til NTB.

- Brudd Pedersen mener våpeneksport til Israel vil være et stort brudd med norsk politikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer