Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp vil skrote lisensen og selge NRK

- De lager smale programmer som fire personer ser på, sier Per Sandberg.

- FOR SMALT: Frp-nestleder Per Sandberg mener NRK lager smale programmer som nesten ingen ser på. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
- FOR SMALT: Frp-nestleder Per Sandberg mener NRK lager smale programmer som nesten ingen ser på. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- NRK lager  smale programmer som fire personer ser på, sier Frp-nestleder Per Sandberg. Partiet går nå til valg på å selge deler av NRK til private og notere selskapet på børs.

Fremskrittspartiet er i sluttspurten med fullføringen av et nytt partiprogram for 2013- 2017. I programmet som legges fram 9. oktober, foreslår partiet å gjøre NRK om til et aksjeselskap der staten eier aksjemajoriteten. Resten av aksjene kan kjøpes av private.

- Vi vil gjøre NRK til et aksjeselskap hvor private skal kunne kjøpe seg inn, sier Frp-nestleder Per Sandberg til Dagsavisen.

- Det vil ikke få andre konsekvenser enn at den irriterende lisensen forsvinner, mener Sandberg som har ledet programarbeidet for Frp.

- Vi må også kunne diskutere om NRK har gått for langt i sin rolle som allmennkringkaster når de lager smale programmer som fire personer ser på, spissformulerer Sandberg.

Partiet varsler at de vil droppe detaljstyringen av NRK med krav til nynorsk undertekst og programmer på samisk.

For at kanalen ikke skal stjele hele reklamemarkedet fra TV 2 åpner Frp for at

NRK bare delvis reklamefinansieres, resten skal bevilges over statsbudsjettet.

NRK ble etablert i 1933 og har om lag 3.500 ansatte. Med fire riksdekkende TV-kanaler, tre riksdekkende radiokanaler og en godt besøkt nettside er NRK landets desidert største mediebedrift.

 (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media