Frp vil stanse stengingen av FM-nettet

Tar saken opp i spontanspørretimen i Stortinget i morgen.

FRA FM TIL DAB? Det kan bli resultatet dersom regjeringen får gjennomslag for å stenge FM-nettet i 2017. Denne retroreiseradioen har både dab- og FM-radio. Foto.Mette Møller
FRA FM TIL DAB? Det kan bli resultatet dersom regjeringen får gjennomslag for å stenge FM-nettet i 2017. Denne retroreiseradioen har både dab- og FM-radio. Foto.Mette Møller Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Får regjeringen gjenomslag for forslaget om å stenge FM-nettet i 2017, til fordel for digitalradio (DAB), kan et sted mellom 15-20 millioner FM-radioer i Norge kastes på dynga.

Utfordrer Huitfeldt Dette reagerer blant andre Frp på, og i spontanspørretimen på Stortinget i morgen vil Ib Thomsen utfordre kulturminister Anniken Huitfeldt.

- Jeg skjønner ikke hvorfor man skal vedta å stenge FM-nettet. Verdier i milliardklassen vil gå tapt, og flere lokalradioer vil måtte legges ned, da de ikke har mulighet til å drifte FM-nettet på egen regning, sier Ib Thomsen.

Skrotet av EU Frp mener også at Norge på denne måten låser seg til en teknologi som allerede er skrotet av EU, og de stiller spørsmål om hvordan Kulturdepartementet, sitter som eier av NRK, kan de være habile i saken.

- Markedet (radiolytterne) velger ikke DAB, nå skal de tvinges.   Det er oppsiktsvekkende at NRK har nektet å oppgi hvor mye penger de har brukt på DAB, sier Thomsen.

- Galskap og overformynderi I Sverige har Sveriges Radio oppgitt å ha brukt 600 millioner kroner, før regjeringen satte foten ned. Thomsen mener stengingen av FM-nettet er galskap og overformynderi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer