Frp vil stoppe asylinnvandringen til Norge

Og innføre generell bevæpning av politiet. Siv Jensen holdt pressekonferanse i formiddag.

ASYL-STANS: Frp-leder Siv Jensen sier på sin halvårlige sommerpressekonferanse i dag at Frp vil stanse all asylinnvandring til Norge. Hun presenterte en fempunkts liste over innstrammende tiltak. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Frp-leder Siv Jensen sier på sin halvårlige sommerpressekonferanse i dag at Frp vil stanse all asylinnvandring til Norge. Hun presenterte en fempunkts liste over innstrammende tiltak.

- Det første er å stoppe asylinnvandringen til Norge og opprette egne mottak i utlandet, samt å intensivere tvangsreturer. Det andre er styrket grensekontroll og styrket kontroll av de som oppholder seg i Norge. Det tredje er å innføre generell bevæpning av politiet i de politidistriktene som har behov for det. Det fjerde er krav om minimum 10 års botid for å få norsk statsborgerskap, etter å ha sverget en troskapsed til Norge.Det femte er mer overvåking og bekjempelse av radikal aktivitet, sier Siv Jensen.

Hun begrunner tiltakene i terrorhendelsene i Europa det siste året.

- En rekke hendeler siste året forteller om behovet for en ny kurs og tøffere tiltak på flere områder. Hvis folk flest skal fortsette leve sine liv, er det viktig at vi handler. Terroraksjoner kan ikke møtes med politiske skuldertrekk eller med å si at tiltak gir terroristene seier, sier Siv Jensen.

Partilederen utdyper tiltakene slik:

- Asylsystemet kan misbrukes. Vi må ha kontroll med hvem som kommer til landet. Derfor vil vi opprette asylmottak i utlandet slik at asylsøkerne er sjekket før de kommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer