Frp vil stoppe franskmenn

«Fordi man av erfaring vet at disse menneskene bryter den alminnelige ro og orden og samtidig er det bevist at mange bedriver kriminalitet».

VIL STOPPE LANDS BORGERE:  Frps nestleder og justispolitiske talsmann, Per Sandberg, mener politiet kan stoppe romfolk, bulgarere og franskmenn på grensa. Foto: Jacques Hvistendahl
VIL STOPPE LANDS BORGERE: Frps nestleder og justispolitiske talsmann, Per Sandberg, mener politiet kan stoppe romfolk, bulgarere og franskmenn på grensa. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går ble det klart at Fremskrittspartiet og deres justispolitiske talsmann, Per Sandberg, krever tre strakstiltak for å «stoppe strømmen av tigging og kriminalitet», som Frp skriver det på sine nettsider.

Her kommer det også fram at Frp ville «stanse romfolk på landegrensen», noe som medførte kraftig kritikk mot Frp.

- Klønete I dag tok så partiets kommunikasjonsavdeling grep for å virke mindre fiendtlig mot romfolket. De la dermed inn to folkegrupper til: Bulgarere og franskmenn, og formuleringen ble som følger:

«Politiet kan med hjemmel i Politilovens paragraf 7 stanse grupper med organiserte romfolk, bulgarere eller franskmenn på landegrensen fordi man av erfaring vet at disse menneskene bryter den alminnelige ro og orden og samtidig er det bevist at mange bedriver kriminalitet», står det på partiets hjemmeside.

- I går ble Frp stemplet for at vi ville stoppe romfolk bare fordi de er romfolk, men det mener vi jo selvfølgelig ikke. Vi ville bare synliggjøre hva som finnes av muligheter i lovverket i dag. Derfor la kommunikasjonsavdelingen også inn bulgarere og franskmenn i teksten, sier Per Sandberg til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.