<strong>VIL STOPPE LANDS BORGERE:</strong>  Frps nestleder og justispolitiske talsmann, Per Sandberg, mener politiet kan stoppe romfolk, bulgarere og franskmenn på grensa. Foto: Jacques Hvistendahl
VIL STOPPE LANDS BORGERE: Frps nestleder og justispolitiske talsmann, Per Sandberg, mener politiet kan stoppe romfolk, bulgarere og franskmenn på grensa. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Frp vil stoppe franskmenn

«Fordi man av erfaring vet at disse menneskene bryter den alminnelige ro og orden og samtidig er det bevist at mange bedriver kriminalitet».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går ble det klart at Fremskrittspartiet og deres justispolitiske talsmann, Per Sandberg, krever tre strakstiltak for å «stoppe strømmen av tigging og kriminalitet», som Frp skriver det på sine nettsider.

Her kommer det også fram at Frp ville «stanse romfolk på landegrensen», noe som medførte kraftig kritikk mot Frp.

- Klønete I dag tok så partiets kommunikasjonsavdeling grep for å virke mindre fiendtlig mot romfolket. De la dermed inn to folkegrupper til: Bulgarere og franskmenn, og formuleringen ble som følger:

«Politiet kan med hjemmel i Politilovens paragraf 7 stanse grupper med organiserte romfolk, bulgarere eller franskmenn på landegrensen fordi man av erfaring vet at disse menneskene bryter den alminnelige ro og orden og samtidig er det bevist at mange bedriver kriminalitet», står det på partiets hjemmeside.

- I går ble Frp stemplet for at vi ville stoppe romfolk bare fordi de er romfolk, men det mener vi jo selvfølgelig ikke. Vi ville bare synliggjøre hva som finnes av muligheter i lovverket i dag. Derfor la kommunikasjonsavdelingen også inn bulgarere og franskmenn i teksten, sier Per Sandberg til Dagbladet.

- Også svensker Han ser at formuleringen kan virke støtende.

- Vi kan sikkert diskutere formuleringen, som er litt klønete. Men vi ønsker å vise at vi har et lovverk som politiet kan bruke i dag, og her ønsker vi ikke å gå ut mot en gruppe. Jeg skal vurdere å legge inn svensker i tillegg, sier Sandberg.

Den franske ambassaden ønsker ikke å kommentere at deres landsmenn «av erfaring bryter den alminnelige ro og orden, samt bedriver kriminalitet», melder Ingrid Helle, kommunikasjonsansvarlig ved Den franske ambassaden i Oslo til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer