Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp vil styre NRK

Frp vil bestemme hvem som skal representere partiet i NRKs valgsendinger. Partiledelsen vil ikke ha Terje Søviknes på skjermen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere fikk partiene selv velge representanter til TV-debattene, men nå er praksisen annerledes.

- Vi hadde et kontaktmøte der Frp uttrykte sitt syn. Men vår oppgave er å informere folk best mulig og å velge den mest egnede debattanten, sier Kyrre Nakkim, redaksjonssjef i politisk avdeling i NRK.

Blant andre har NRK invitert Terje Søviknes til en debatt i Tromsø 26. august. Frp-ordføreren har sagt ja til å stille på folkemøtet, som skal handle om kommunepolitikk.

- Ikke naturlig

John Alvheim, nestleder i Frp, synes ikke det er naturlig at Søviknes representerer Frp i tv-debatter i kommunevalgkampen.

- Jeg hadde foretrukket at Per Sandberg, kommunalpolitisk talsmann i Frp, stilte i denne debatten, og det hadde nok resten av ledelsen i partiet også, sier Alvheim.

Han understreker imidlertid at partiledelsen ikke har diskutert denne tv-debatten konkret.

I møter med NRK har Frp's generalsekretær Geir Mo protestert på at statskanalen selv vil bestemme hvilke debattanter som skal delta på de tv-sendte folkemøtene i valgkampen.

- Vi forventer at de som inviteres i valgdebatter fra vårt parti, er i stand til å representere Frp fullt og helt. Derfor bør vi selv bestemme hvem som skal komme, sier Mo.

Han mener dette er en prinsippsak, og ønsker ikke å kommentere Søviknes' tv-planer i valgkampen.

Avgjør selv

Etter sexskandalen i 2001, da Søviknes måtte trekke seg som nestleder, er Søviknes en kontroversiell person både i og utenfor Frp.

Men han er også partiets eneste ordfører.

- Jeg har fått veldig mange henvendelser både fra media og egen organisasjon om å stille opp i denne valgkampen. Mitt viktigste prioriteringsområde er selvsagt Os og Hordaland, men jeg har sagt ja til et folkemøte i regi av NRK, sier Søviknes, som har informert partiledelsen om invitasjonen.

- Vi har ikke diskutert saken ennå, men til sjuende og sist er det jeg som må avgjøre om jeg skal delta eller ikke.

VIL PÅ TV: Terje Søviknes.