Frp vil ta barna fra innvandrere

Hvis de ikke vil lære barna sine norsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Frps familiepolitiske talsmann, Ulf Erik Knudsen sier til Dagsavisen at det er et overgrep mot barna dersom foreldre ikke sørger for at barna lærer seg norsk før skolestart.

- Dette er grov omsorgssvikt. Når barna er født i Norge eller har bodd her i tre - fire år, må det stilles strengere krav til foreldrene. Det er foreldrenes ansvar å gjøre ungene i stand til å gjøre rede for seg på norsk, sier Ulf Erik Knudsen.

Rita Kumar, tok i gårsdagens Dagsavisen til orde for at fire- og femåringer med minoritetsbakgrunn skal være en av flere grupper barn som blir prioritert ved barnehageopptak og at de med lavest inntekt skal få gratis barnehagetilbud. Dette reagerer Knudsen på.

Her er lista over tiltak som Knudsen mener i stedet er på sin plass:

• Manglende norskopplæring er grov omsorgssvikt som å meldes til barnevern og politi.

• Foreldre som ikke lærer barna sine norsk skal kunne bøtelegges.

• Grove overtramp skal føre til at foreldrene blir fratatt omsorgen for egne barn av barnevernet.

Flere politiske partier reagerer på forslaget.

 OMSTRIDT FORSLAG: Ulf Erik Knudsen vil ta barna fra innvandrere som ikke lærer barna sine norsk - et forslag til og med Vidar Kleppe synes er drøyt. Foto: SCANPIX
OMSTRIDT FORSLAG: Ulf Erik Knudsen vil ta barna fra innvandrere som ikke lærer barna sine norsk - et forslag til og med Vidar Kleppe synes er drøyt. Foto: SCANPIX Vis mer

- Utspillet nører opp under fremmedfrykten i samfunnet vårt. Det er helt hinsides å karakterisere innvandrerforeldre på denne måten. Frp kriminaliserer foreldrene og skaper nye problemer i stedet for å løse utfordringene, sier KrFs familiepolitiske talskvinne, May-Helen Molvær Grimstad til avisa.

Til og med leder for Demokratene og tidligere Frp-medlem Vidar Kleppe, mener utspillet er for sterkt. Men forslaget fra Rita Kumar mener han er enda verre.

- Hadde jeg kommet med dette forslaget i Kristiansand bystyre, ville jeg blitt stemplet som reinspikka rasist av samtlige politiske partier, sier Kleppe.

Det lyktes ikke Dagbladet.no å få en kommentar fra arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.