VIL FJERNE GODER: Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg vil unngå en for sterk konsentrasjon av det han kaller underklassen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VIL FJERNE GODER: Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg vil unngå en for sterk konsentrasjon av det han kaller underklassen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Frp vil ta barnetrygd fra ikke-vestlige innvandrere

- Jeg velger å betegne denne grupperingen som en underklasse, sier Sandberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frps nestleder Per Sandberg vil ta barnetrygden fra ikke-vestlige innvandrere som sender barna sine til opprinnelseslandet.


— Først og fremst må vi stoppe å bygge arenaer for ikke-vestlige innvandrere i bydeler med høy konsentrasjon av innvandrere. Vi foreslår å innføre økonomiske sanksjoner, slik som å fjerne kontantstøtten og barnetrygden til disse gruppene, sier Sandberg til ABC Nyheter.

Han mener konsentrasjonen av ikke-vestlige innvandrere i noen områder i Norge er med på å skape et utenforskap, et samfunn i samfunnet bestående av fattigdom og arbeidsløshet.

- Jeg velger å betegne denne grupperingen som en underklasse, sier Sandberg.

Han trekker fram Søndre Nordstrand og Groruddalen i Oslo, samt Fjell i Drammen, som eksempler på bydeler i Norge som opplever en gettoisering.

Bjørg Tørresdal, KrFs innvandringspolitiske talskvinne, betegner Sandbergs utspill som useriøst.

— Han får det til å virke som om det er en sammenheng mellom det å fjerne barnetrygd og kontantstøtte og det å unngå at folk bosetter seg i samme område, sier Tørresdal til NTB.


— Slike sanksjoner vil bare gjøre det enda vanskeligere for innvandrerfamilier å etablere seg på boligmarkedet. Sandberg foreslår å straffe familier som ikke har gjort noe galt, sier Tørresdal.

Hun peker samtidig på at forslaget bryter med prinsippet om at alle som bor i Norge skal ha like rettigheter, inkludert folketrygdrettigheter.