Frp vil ta barnetrygd fra ikke-vestlige innvandrere

- Jeg velger å betegne denne grupperingen som en underklasse, sier Sandberg.

VIL FJERNE GODER: Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg vil unngå en for sterk konsentrasjon av det han kaller underklassen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VIL FJERNE GODER: Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg vil unngå en for sterk konsentrasjon av det han kaller underklassen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Frps nestleder Per Sandberg vil ta barnetrygden fra ikke-vestlige innvandrere som sender barna sine til opprinnelseslandet.

— Først og fremst må vi stoppe å bygge arenaer for ikke-vestlige innvandrere i bydeler med høy konsentrasjon av innvandrere. Vi foreslår å innføre økonomiske sanksjoner, slik som å fjerne kontantstøtten og barnetrygden til disse gruppene, sier Sandberg til ABC Nyheter.

Han mener konsentrasjonen av ikke-vestlige innvandrere i noen områder i Norge er med på å skape et utenforskap, et samfunn i samfunnet bestående av fattigdom og arbeidsløshet.

- Jeg velger å betegne denne grupperingen som en underklasse, sier Sandberg.

Han trekker fram Søndre Nordstrand og Groruddalen i Oslo, samt Fjell i Drammen, som eksempler på bydeler i Norge som opplever en gettoisering.Bjørg Tørresdal, KrFs innvandringspolitiske talskvinne, betegner Sandbergs utspill som useriøst.

— Han får det til å virke som om det er en sammenheng mellom det å fjerne barnetrygd og kontantstøtte og det å unngå at folk bosetter seg i samme område, sier Tørresdal til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer