VIL TA TRYGDEN:  Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) har sendt et forslag på om høring om å kutte barnetrygden til familier som holder barna borte fra skolen i lengre tid. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VIL TA TRYGDEN: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) har sendt et forslag på om høring om å kutte barnetrygden til familier som holder barna borte fra skolen i lengre tid. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Frp vil ta barnetrygden fra familier som tar barna ut av skolen i lang tid

Sender forslag på høring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-statsråd Solveig Horne vil kutte i barnetrygden for familier som holder barna borte fra norsk skole i lang tid i forbindelse med utenlandsopphold.

Barneministeren sender nå på høring et forslag som innebærer en innstramming av retten til barnetrygd, skriver VG.

- Kommuner har bedt regjeringen om tiltak for å motvirke langvarig skolefravær fra elever. Jeg er bekymret over situasjonen for barn som ikke møter på skolen og ikke får den undervisningen de har krav på, sier Horne.

Hun sier en innstramming i retten til barnetrygden betyr at foreldre ikke kan belage seg på å motta den økonomiske støtten ved lengre opphold utenfor landets grenser.

(NTB)