Fremmer forslag i bystyret i kveld

Frp vil ut av Oslopakke 3. - Ko-ko, sier Lan-vikaren

- Fullstendig ko-ko, sier miljøbyråd Arild Hermstad om forslaget som Frp vil legge fram til hastebehandling ved starten av bystyremøtet i Oslo onsdag.

BOM: Oslo fikk 53 nye bomstasjoner 1. juni. Nå vil Oslo Frp ut av hele Oslopakke 3. Foto: Aleksander Krogsvold Johansen / NTB scanpix
BOM: Oslo fikk 53 nye bomstasjoner 1. juni. Nå vil Oslo Frp ut av hele Oslopakke 3. Foto: Aleksander Krogsvold Johansen / NTB scanpixVis mer

Forslagene som Fremskrittspartiet legger fram ved starten av bystyremøtet i Oslo onsdag, er en lokal variant av de kravene som Frp's ekstraordinære landsstyremøte vedtok i forrige uke.

Frp vil at bystyret blant annet skal be byrået om å:

STOPP: Frp-listetopp Aina Stenersen vil ha Oslo ut av Oslopakke 3. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
STOPP: Frp-listetopp Aina Stenersen vil ha Oslo ut av Oslopakke 3. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

* Trekke seg ut av Oslopakke 3.

* Skrinlegge Fornebubanen.

* Stanse framtidige bypakker.

* Øke kommunens bidrag til veiprosjekt, som E6 Oslo øst.

- Vi vil be om hastebehandling av forslagene, altså at det stemmes over i løpet av møtet, sier Frp's førstekandidat ved høstens kommunevalg, Aina Stenersen.

- Livsviktige prosjekter

- Dette er fullstendig ko-ko. Blir dette vedtatt, sier vi ja til et fullstendig frislipp av biler i Oslo sentrum. Det blir økt forurensning, trafikk-kaos, farlige skoleveier, utrygt og utrivelig for alle, sier Arild Hermstad, som er vikar for MDGs miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg.

- Vi vil miste livsviktige prosjekter for å videreutvikle byen, legger han til.

Hermstad ramser opp: Fornebubanen, sentrumstunnel med T-banen, oppgradering av nytt signal- og sikringsanlegg for T-banen, oppgradering av trikken (85 nye trikker) blir skrinlagt og busstilbudet dårligere.

- Markeringspolitikk

Stenersen sier at forslaget fremmes for å få ned bompengebelastningen og det hun omtaler som hverdagsutfordringer for det store flertallet av innbyggerne.

- Det er på tide byrådet i Oslo tar tak for å stoppe eller nedskalere prosjekter i Oslopakke 3, sier førstekandidaten.

Blant Frp's forslag er det også en ny definisjon av målet om null vekst i biltrafikken, til null vekst i utslipp, nei til veiprising i hovedstaden og et punkt om å kutte kostnader i Oslopakke 3.

- Det er vanskelig å forstå dette som noe annet enn ren markeringspolitikk. Det blir spennende å se hvordan Høyre har tenkt å samarbeide med et Frp som nå vil skrote alle disse framtidsrettede prosjektene, sier Hermstad.