Fremmer forslag i bystyret i kveld

Frp vil ut av Oslopakke 3. - Ko-ko, sier Lan-vikaren

- Fullstendig ko-ko, sier miljøbyråd Arild Hermstad om forslaget som Frp vil legge fram til hastebehandling ved starten av bystyremøtet i Oslo onsdag.

BOM: Oslo fikk 53 nye bomstasjoner 1. juni. Nå vil Oslo Frp ut av hele Oslopakke 3. Foto: Aleksander Krogsvold Johansen / NTB scanpix
BOM: Oslo fikk 53 nye bomstasjoner 1. juni. Nå vil Oslo Frp ut av hele Oslopakke 3. Foto: Aleksander Krogsvold Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forslagene som Fremskrittspartiet legger fram ved starten av bystyremøtet i Oslo onsdag, er en lokal variant av de kravene som Frp's ekstraordinære landsstyremøte vedtok i forrige uke.

Frp vil at bystyret blant annet skal be byrået om å:

* Trekke seg ut av Oslopakke 3.

* Skrinlegge Fornebubanen.

* Stanse framtidige bypakker.

* Øke kommunens bidrag til veiprosjekt, som E6 Oslo øst.

- Vi vil be om hastebehandling av forslagene, altså at det stemmes over i løpet av møtet, sier Frp's førstekandidat ved høstens kommunevalg, Aina Stenersen.

- Livsviktige prosjekter

- Dette er fullstendig ko-ko. Blir dette vedtatt, sier vi ja til et fullstendig frislipp av biler i Oslo sentrum. Det blir økt forurensning, trafikk-kaos, farlige skoleveier, utrygt og utrivelig for alle, sier Arild Hermstad, som er vikar for MDGs miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg.

- Vi vil miste livsviktige prosjekter for å videreutvikle byen, legger han til.

Hermstad ramser opp: Fornebubanen, sentrumstunnel med T-banen, oppgradering av nytt signal- og sikringsanlegg for T-banen, oppgradering av trikken (85 nye trikker) blir skrinlagt og busstilbudet dårligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer