Fremmer forslag i bystyret i kveld

Frp vil ut av Oslopakke 3. - Ko-ko, sier Lan-vikaren

- Fullstendig ko-ko, sier miljøbyråd Arild Hermstad om forslaget som Frp vil legge fram til hastebehandling ved starten av bystyremøtet i Oslo onsdag.

<strong>BOM:</strong> Oslo fikk 53 nye bomstasjoner 1. juni. Nå vil Oslo Frp ut av hele Oslopakke 3. Foto: Aleksander Krogsvold Johansen / NTB scanpix
BOM: Oslo fikk 53 nye bomstasjoner 1. juni. Nå vil Oslo Frp ut av hele Oslopakke 3. Foto: Aleksander Krogsvold Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forslagene som Fremskrittspartiet legger fram ved starten av bystyremøtet i Oslo onsdag, er en lokal variant av de kravene som Frp's ekstraordinære landsstyremøte vedtok i forrige uke.

Frp vil at bystyret blant annet skal be byrået om å:

<strong>STOPP:</strong> Frp-listetopp Aina Stenersen vil ha Oslo ut av Oslopakke 3. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
STOPP: Frp-listetopp Aina Stenersen vil ha Oslo ut av Oslopakke 3. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

* Trekke seg ut av Oslopakke 3.

* Skrinlegge Fornebubanen.

* Stanse framtidige bypakker.

* Øke kommunens bidrag til veiprosjekt, som E6 Oslo øst.

- Vi vil be om hastebehandling av forslagene, altså at det stemmes over i løpet av møtet, sier Frp's førstekandidat ved høstens kommunevalg, Aina Stenersen.

- Livsviktige prosjekter

- Dette er fullstendig ko-ko. Blir dette vedtatt, sier vi ja til et fullstendig frislipp av biler i Oslo sentrum. Det blir økt forurensning, trafikk-kaos, farlige skoleveier, utrygt og utrivelig for alle, sier Arild Hermstad, som er vikar for MDGs miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg.

- Vi vil miste livsviktige prosjekter for å videreutvikle byen, legger han til.

Hermstad ramser opp: Fornebubanen, sentrumstunnel med T-banen, oppgradering av nytt signal- og sikringsanlegg for T-banen, oppgradering av trikken (85 nye trikker) blir skrinlagt og busstilbudet dårligere.

- Markeringspolitikk

Stenersen sier at forslaget fremmes for å få ned bompengebelastningen og det hun omtaler som hverdagsutfordringer for det store flertallet av innbyggerne.

- Det er på tide byrådet i Oslo tar tak for å stoppe eller nedskalere prosjekter i Oslopakke 3, sier førstekandidaten.

Blant Frp's forslag er det også en ny definisjon av målet om null vekst i biltrafikken, til null vekst i utslipp, nei til veiprising i hovedstaden og et punkt om å kutte kostnader i Oslopakke 3.

- Det er vanskelig å forstå dette som noe annet enn ren markeringspolitikk. Det blir spennende å se hvordan Høyre har tenkt å samarbeide med et Frp som nå vil skrote alle disse framtidsrettede prosjektene, sier Hermstad.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer