Frp: Yngve og Jens får som fortjent

- Yngve og Jens får som fortjent, sier Fremskrittspartiets leder, Carl I. Hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han mener at streiken kunne ha vært unngått dersom Fremskrittspartiet hadde fått støtte for sine forslag om reduksjon i avgiftene, særlig på bensin.

- Da hadde inflasjonspresset blitt mindre og den siste rentehevingen unødvendig. Og nettopp renteøkningen har jo vært en sterkt medvirkende årsak til nei-resultatet, sier Hagen.

Han mener LO bare har seg selv å takke for den situasjonen som er oppstått, og at Yngve Hågensen ikke først kan anbefale et forslag og deretter klage over at arbeidsgiverne har gitt for lite.

- Yngve og Jens får også svi for sin passivitet når det gjelder lederlønninger. Jeg vil minne om vårt forslag om å avskjedige hele Statoil-styret, sier Hagen.

Frp-lederen mener at etter- og videreutdanningsreformen er blitt tillagt altfor mye vekt og at det bare er LO-toppene som synes den er så viktig.

- De som jobber på gulvet, eller rer senger, eller kjører buss, er ikke opptatt av etterutdanning. De vil ha mer lønn og ferie. LOs ledelse er opptatt av noe det store flertallet av medlemmene ikke skjønner bæret av, sier Hagen.

Han tror imidlertid ikke streiken blir langvarig.

- Kjenner jeg LO rett, vil de snart snakke med sine i regjeringen og få en tvungen lønnsnemnd, sier han.

(NTB)