Hatefulle ytringer:

Frp’er kalte Lan Marie for «vietnameser­megge» på Facebook

- Det utvikler seg en hetskultur i Norge.

SINNA: Kristin Brataas ble sinna på dieselforbudet i Oslo og lot det gå ut over MDGs Lan Marie Nguyen Berg på sin egen Facebook-side. Foto: Privat/Facebook.
SINNA: Kristin Brataas ble sinna på dieselforbudet i Oslo og lot det gå ut over MDGs Lan Marie Nguyen Berg på sin egen Facebook-side. Foto: Privat/Facebook. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag publiserte Kristin Brataas, studieleder i Nordre Aker Frp, en melding på sin Facebook-side. Med grovt språkbruk rettet hun sitt sinne mot byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG).

- I utgangspunktet publiserte jeg innlegget som privatperson på min Facebook-side. Jeg ble forbanna på dieselforbudet og det var det som fikk meg til å reagere, sier Kristin Brataas til Dagbladet.

I meldingen, som ifølge Brataas ble fjernet etter en halvtime, kaller hun Lan Marie Nguyen Berg for «fittetryne», et uttrykk hun mener var vanlig på trøndersk da hun gikk på ungdomsskolen.

- Jeg fjernet posten fordi språkbruken min ikke var korrekt, sier Brataas.

- Rasisme

I tillegg kaller lederen for studiegruppa i Nordre Aker Frp byråden for «vietnamesermegge» og ber henne dra tilbake til Vietnam eller Nord-Korea.

- Det er ikke rasistisk ment. En som ser norsk ut i utgangspunktet er hvit, sier Kristin Brataas.

Det var Dagsavisen som først omtalte saken. I et intervju med lederen av Oslo Frp, Aina Stenersen, kommer det fram at Brataas fikk beskjed om å fjerne meldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer