Frp'er vil ha innvandrer-dommere

Frp-politiker Per Johnny Olsen vil kaste ut innvandrere som begår lovbrudd. Samtidig mener han at det er for få innvandrere som er meddommere i straffesaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Lovverket sier at man skal ha meddommere fra alle kategorier av samfunnet. Innvandrere er en del av samfunnet vårt, og da må vi ha innvandrere med norsk statsborgerskap som meddommere også. Jeg er motstander av innvandringspolitikken som blir ført i dag, men jeg er ikke mot innvandrere, sier Olsen til Nordlands Framtid.

Onsdag tok Olsen saken opp i kommunestyret i Saltdal kommune i Nordland. Han vil også ha oppnevnt flere unge folk som meddommere. Derfor reagerte han da utvelgelseskomiteen la fram sitt forslag til meddommere fra Saltdal kommune i går.

Frp-politikeren mener at norske dommere er alt for snille med forbrytere. Han mener også at innvandrere som begår straffbare handlinger behandles alt for bra.

- Når det gjelder kriminalitet blant innvandrere, bør man praktisere utkastelse i langt større grad enn i dag. Når ungdomsgjenger kjører rundt i biler til én million kroner, og samtidig lever på sosialtrygd, må man skjønne at noe er galt, sier Frp-politikeren til Nordlands Framtid.