Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp'ere i Kristiansund melder seg ut i protest

Flere eksklusjoner - sentralstyret i Fremskittspartiet skal behandle ankesaker.

PRESSET FYLKESLEDER: Frp-topper i Mære og Romsdal på kontoret til Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik 25. oktober.  Sve trakk seg da som listetopp i hjemfylket til fordel for sittende statsråder Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale. Fra venstre Dale, Sve, Listhaug og Nesvik. Foto: Mats Rønning , NTB Scanpix.
PRESSET FYLKESLEDER: Frp-topper i Mære og Romsdal på kontoret til Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik 25. oktober.  Sve trakk seg da som listetopp i hjemfylket til fordel for sittende statsråder Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale. Fra venstre Dale, Sve, Listhaug og Nesvik. Foto: Mats Rønning , NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire styremedlemmer i Kristiansund Fremskrittsparti har meldt seg ut av partiet i protest mot at to kolleger tirsdag ble utestengt på livstid.

Ifølge Fædrelandsvennen skal sentralstyret i Fremskrittspartiet mandag 6. februar behandle anker på flere lokale utelukkelser den siste tiden.

To medlemmer i Aust-Agder er ekskludert tidligdere i år. Tirsdag kveld behandlet fylkesstyre forslag om å ekskludere ytterligere 18 medlemmer.

Møtet endte uten flere eksklusjoner. Fungerende leder i Arendal Frp, Andreas Arff, ble suspendert i tre måneder, mens sju medlemmer fikk advarsler.

I Aust-Agder er det berammet omkamp 11. februar om nominasjonen til høstens stortingsvalg.

Stig Rovik er blant de fire styremedlemmene i Kristiansund som onsdag valgte å melde seg ut av Frp. Til NRK sier han at han tror utmeldingene vil føre til kaos i lokalpartiet.

Bakgrunnen for protestutmeldingene er at Geir Nordli, som også var blant sju styremedlemmer i Kristiansund Frp, og Roy-Olav Holten ble utestengt fra partiet for all tid.

Det skjedde fordi de hadde skrevet et friskt leserbrev i lokalavisen Tidens Krav.

Strid om fylkesinndeling

I leserbrevet skriver de to at de har fått nok av Møre og Romsdal og mener Kristiansund må bli en del av Trøndelag. Det ble for mye for ledelsen i fylkespartiet.

- Jeg er lokalpolitiker og vil være talerør for Kristiansund. Når vi blir kneblet av Frp, er gleden ved å være lokalpolitiker borte, sier Rovik.

Fylkesleder Frank Sve ønsker ikke å kommentere eksklusjonene, som han mener er en intern sak, men sier han er lei seg over at folk velger å forlate partiet.

- Jeg har ikke fått bekreftet utmeldingene, men dersom det stemmer at fire av seks har meldt seg ut, er det sterkt beklagelig, sier han til NRK.

(NTB/Dagbladet).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling