Frp'ere vil ikke tone ned retorikken

Det er intern strid i Frp. Flere Frp'ere vil ikke følge Siv Jensens råd om å tone seg ned i innvandringsdebatten.

UENIGHET OM RETORIKKK: Partileder Siv Jensen har tidligere uttalt at hun angrer på uttrykk hun har tatt i bruk, og maner til at en skal tenke seg om fremover. Ikke alle i partiet hennes er enig i at FrP må endre retorikk. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
UENIGHET OM RETORIKKK: Partileder Siv Jensen har tidligere uttalt at hun angrer på uttrykk hun har tatt i bruk, og maner til at en skal tenke seg om fremover. Ikke alle i partiet hennes er enig i at FrP må endre retorikk. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):Det er intern strid i Frp om partiet skal moderere seg i retorikken i respekt for ofrene og de etterlatte etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya. Særlig gjelder tema knyttet til innvandring, Siv Jensens bruk av «snikislamisering» og selve debatten rundt terrorangrepene.

Jensen selv har erkjent at hun angrer på uttrykk hun har brukt tidligere, og har vært opptatt av at Frp i denne valgkampen skal veie sine ord på gullvekt.

Det er ikke alle Frp-ere enige i: Overfor Dagbladet sier Frp's stortingsrepresentant Anders Anundsen at han ikke ser noen grunn til å moderere politiske utspill.

- Vi kan snakke om alt. Det har jo ikke skjedd noe som forandrer Frp's politikk, sier representanten fra Vestfold til Dagbladet.

I dagens Dagbladet sier Frp'eren Kent Andersen at han står ved sin knallharde kritikk av Arbeiderpartiet. På bloggen sin har han blant annet skrevet at:

«Jeg har advart lenge mot å demonisere og kneble moderate demokratiske krefter som Fremskrittspartiet, for det kan legge lokk på debatten, og brøyte vei for langt farligere og mer ekstreme krefter. Nå ser vi at jeg har fått rett. Dessverre»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.