Frp's helsetopp: - Gjennomslag helt avgjørende

Åshild Bruun-Gundersen er krystallklar: Frp-seirene i Granavolden må bli gjennomført - i tillegg til de nye bompengekravene.

MÅ FÅ GJENNOMSLAG: Åshild Bruun-Gundersen sier det er helt avgjørende at Frp får gjennomslag for sine nye bomkrav.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MÅ FÅ GJENNOMSLAG: Åshild Bruun-Gundersen sier det er helt avgjørende at Frp får gjennomslag for sine nye bomkrav. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Blekket var ikke tørt etter at Fremskrittspartiet printet ut sine nye bompenge-krav før KrF og Venstre avviste dem og slo fast at de bryter med Granavolden-plattformen.

- Flere av bompengekravene fra Frp bryter med regjeringsplattformen. Det er ikke aktuelt, slår KrFs parlamentariske leder Hans Fredrik Grøvan fast overfor Dagbladet.

Seks nye krav

Fremskrittspartiets landsstyre - partiets øverste organ mellom landsmøtene - vedtok i dag seks bomkrav, der de mest betente er:

  • Stoppe alle nye bypakker
  • Endre nullvekstmålet
  • Nei til veiprising

Landsstyremøtet ga Siv Jensen tydelig beskjed om hvor skoen trykker rundt om i landet og ga et tydelig mandat til å forhandle med de andre regjeringspartiene.

Ifølge personer til stede på møtet var det preget av et «sterkt engasjement» i partiet som opplever at velgerne deres plukkes med kirurgisk presisjon av protestpartiet Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB).

«Må bli effektuert»

Forventningene til Fremskrittspartiets helsepolitiske talsperson, stortingsrepresentant og medlem av landsstyret Åshild Bruun-Gundersen er helt klart:

- Våre gjennomslag i Granavolden må bli effektuert, i tillegg til kravlisten landsstyret nå har vedtatt, sier Bruun-Gundersen.

Listen inneholder altså, ifølge KrF og Venstre, krav som bryter med regjeringsplattformen, som ble enstemmig vedtatt av Fremskrittspartiets landsstyre - de samme personene som var samlet og fremmet de nye kravene.

Siv må tilbake

Det er også landsstyret som må ta stilling til forhandlingsresultatet Siv Jensen kan ta med tilbake etter nye runder med Høyre, KrF og Venstre.

- Det er resultatet av forhandlingene som teller. Gjennomslag er helt avgjørende, sier Bruun-Gundersen.

I landsstyremøtet fikk Siv Jensen vite hvor smerteterskelen ligger for Fremskrittspartiet.

- Det viktigste i møtet var at alle fylkeslagene fikk fortelle hvor skoen trykker og hva som er viktigst for dem å få gjennomslag for. Jeg tror det var nyttig for Siv å få vite hvor smerteterskelen ligger.