- Frps Israel-støtte gir velgertap

Sier valgforsker Frank Aarebrot.

- TAPER VELGERE: Valgforsker Frank Aarebrot tror Frp taper velgere ved å erklære støtte til Israel. Foto: Paul S. Amundsen
- TAPER VELGERE: Valgforsker Frank Aarebrot tror Frp taper velgere ved å erklære støtte til Israel. Foto: Paul S. Amundsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Valgforsker Frank Aarebrot tror Fremskrittspartiet vil miste flere velgere enn partiet vinner på den sterke støtten til Israel.

- På kort sikt vil vi nok her vest oppleve at Frp får et visst tilsig av KrF-folk som sokner til grupperingen rundt Anita Apelthun Sæle. Men det er mye som tyder på at den type kristne som er veldig pro-Israel, og som er misfornøyd med KrFs holdning, allerede har gått over til Frp, sier Aarebrot til Bergens Tidende.

- Vi skal dessuten huske på at det er et lite mindretall av Frp-velgerne som er spesielt opptatt av Israel. Derfor kan Frp bomme med den sterke Israel-støtten, mener forskeren.

Han legger til at Frp-leder Siv Jensen ikke akkurat snakker om Israel-temaet med overbevisning i stemmen.

Samtidig er ikke Aarebrot redd for at KrF skal bli skadelidende etter at partileder Dagfinn Høybråten har nyansert sitt syn og blitt klarere i kritikken av Israel.

- Jeg tror at KrF-lederen vil stå seg på å følge sin samvittighet, og at partiet tjener på det. Mange oppegående kristne som har to tanker i hodet samtidig, ville utvilsomt blitt betenkt hvis KrF hadde vært blind i sin Israel-troskap, sier Aarebrot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer