- TAPER VELGERE: Valgforsker Frank Aarebrot tror Frp taper velgere ved å erklære støtte til Israel. Foto: Paul S. Amundsen
- TAPER VELGERE: Valgforsker Frank Aarebrot tror Frp taper velgere ved å erklære støtte til Israel. Foto: Paul S. AmundsenVis mer

- Frps Israel-støtte gir velgertap

Sier valgforsker Frank Aarebrot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valgforsker Frank Aarebrot tror Fremskrittspartiet vil miste flere velgere enn partiet vinner på den sterke støtten til Israel.

- På kort sikt vil vi nok her vest oppleve at Frp får et visst tilsig av KrF-folk som sokner til grupperingen rundt Anita Apelthun Sæle. Men det er mye som tyder på at den type kristne som er veldig pro-Israel, og som er misfornøyd med KrFs holdning, allerede har gått over til Frp, sier Aarebrot til Bergens Tidende.

- Vi skal dessuten huske på at det er et lite mindretall av Frp-velgerne som er spesielt opptatt av Israel. Derfor kan Frp bomme med den sterke Israel-støtten, mener forskeren.

Han legger til at Frp-leder Siv Jensen ikke akkurat snakker om Israel-temaet med overbevisning i stemmen.

Samtidig er ikke Aarebrot redd for at KrF skal bli skadelidende etter at partileder Dagfinn Høybråten har nyansert sitt syn og blitt klarere i kritikken av Israel.

- Jeg tror at KrF-lederen vil stå seg på å følge sin samvittighet, og at partiet tjener på det. Mange oppegående kristne som har to tanker i hodet samtidig, ville utvilsomt blitt betenkt hvis KrF hadde vært blind i sin Israel-troskap, sier Aarebrot.

NTB

 

PÅ MIDDAG I GÅR: Siv Jensen på vei  til  NHOs årsmiddag i Operaen i Oslo i går kveld.
Foto:  Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
PÅ MIDDAG I GÅR: Siv Jensen på vei til NHOs årsmiddag i Operaen i Oslo i går kveld. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer