Frp's justispolitiske talsmann vil kjemi-kastrere overgripere

Støtter forslag fra enstemmig Troms Frp

VIL KJEMI-KASTRERE: Fremskrittpartiets Ulf Leirstein er for kjemisk kastrering av barneovergripere. Foto: Erlend Aas / SCANPIX .
VIL KJEMI-KASTRERE: Fremskrittpartiets Ulf Leirstein er for kjemisk kastrering av barneovergripere. Foto: Erlend Aas / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Årsmøtet i Troms Fremskrittsparti gikk i dag enstemmig inn for at kjemisk kastrering skal innføres som straff for grove seksuelle overgrep mot barn, melder NRK.

Frp's justispolitiske talsmann, Ulf Leirstein, sier til Dagbladet at hans fylkeslag, Østfold Frp, nylig vedtok det samme. 

- Jeg mener dette er en debatt vi absolutt bør ta. Personlig er jeg tilhenger av dette her, og jeg tror vi må se på det, enten som en straffereaksjon eller som en frivillig ordning, sier han til Dagbladet. 

- Dette må selvsagt utredes. Men når vi i Stortinget får disse resolusjonene på bordet, må vi se om vi kan gjøre noe videre med det, fortsetter han. 

- Høres brutalt ut Hvordan Frp ser for seg at den kjemiske kastreringen skal foregå, er altså langt fra klart.

- Det finnes mange modeller. Men kjemisk kastrering handler om medisiner; det høres mer brutalt ut for oss mannfolk enn det det er. Og når jeg nevner frivillighet, høres det kanskje rart ut. Men mange vil jo ha hjelp til å stoppe med det dem har holdt på med, sier Leirstein.    

- Har du håp om å få med regjeringspartneren Høyre på dette?

- Regjeringen har vært klar på at vi ønsker strengere straff for kriminalitet, inkludert seksuelle overgrep mot barn. Det er helt naturlig at dette blir et element, som en aktuell straff, som regjeringen må se på for å følge opp løftene. 
 
- De verste Leirstein trekker fram høy gjentakelsesfare som en av de viktigste grunnen til at han personlig er for forslaget, som ble fremmet av lederen av Troms FpU, Kristian Eilertsen. 

Overfor Nordlys har han forklart at ordningen er gjennomført i Polen og Danmark med stor suksess.   

- Rundt fem prosent av befolkninga går rundt med lyster for å begå overgrep mot barn. Tilbakefallet er høyt blant personer som allerede er straffedømt, sa Eilertsen til avisa i helga.

- Jeg vil hevde at seksuelle overgripere er de verste kriminelle vi har her i landet, og det krever strengere reaksjoner, sa han videre.

Frp har fremmet forslag om kjemisk kastering av pedofilidømte i Stortinget tidligere - uten å vinne fram. I 2010 ble et slik forslag fremmet av blant andre representantene Per Sandberg og Solveig Horne, som nå er henholdvis avtroppende nestleder og barne- og likestillingsminister. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer