Frps krav om avklaring

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets leder, Siv Jensen, krever gjennom et intervju i Dagsavisen at de borgerlige partiene avklarer om de er med eller mot Frp ved neste korsvei, som altså er stortingsvalget i 2009. Dermed stiller hun samarbeidsproblemene på borgerlig side i norsk politikk ytterligere på spissen. Venstre-leder Lars Sponheim har uttrykkelig slått fast at Venstre vil foretrekke en ren Ap-regjering framfor en regjering som Frp tar del i. KrF har

uttrykt seg litt annerledes, men holdningen til Frp er den samme. Den politiske avstanden til Frp er så stor at de ikke ønsker et mer formalisert samarbeid med partiet. Dessuten ville det være strategisk

sløseri å underkaste seg det største opposisjonspartiet med generelle ønsker om godt vær og en ny regjering. Det skulle dermed ikke være tvil om hva Jensen vil få til svar.

Det har Jensen helt sikkert gjort regning med.

Vi kan derfor bare spekulere på hva som er motivet for hennes krav om avklaring. Hun ønsker åpenbart å ta initiativet i regjeringsdiskusjonene tilbake fra Venstre. Hun vil demonstrere at de andre partiene er avhengige av Frp for å danne et troverdig alternativ til de rødgrønne partiene. Hun vil avklare at Frp ikke vil støtte en regjering partiet ikke selv er en del av. Og hun vil anklage partiene som vil ha en annen regjering enn dagens, men som er uvillig til å samarbeide med Frp, for å ha forakt for store velgergrupper og at de ikke respekterer demokratiet. Dette er velkjente argumenter fra Fremskrittspartiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer