Frps landsmøte ber Brustad fjerne Harlem

På grunn av striden om sykehotellet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets landsmøte ber helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad (Ap) fjerne Hanne Harlem som styreleder i Helse Sør-Øst.

Årsaken er striden om sykehotellet ved Radiumhospitalet. Frp har kommet med kraftig kritikk av Harlem fordi hun ikke vil at private skal gjøre hotellet ferdig.

I vedtaket heter det at Landsmøtet i Frp ikke lenger har tillit til at Harlem ivaretar borgernes og pasientenes interesser i sitt verv som styreleder i Helse Sør-Øst.

Landsmøtet ber derfor helseministeren ta de nødvendige grep for å få på plass en ny politisk nøytral styreleder.

Forslaget om å fjerne Harlem var satt fram av sentralstyret.

Partiformann Siv Jensen viste til at både Brustad og statsministeren har sagt at Harlem har ansvaret.

- Når du som styreleder ikke er i stand til å forvalte skattebetalernes penger på en bedre måte enn Harlem gjør, må hun byttes ut, sa Jensen.

Sylvia Brustad sier i en kommentar til NTB at hun fremdeles har full tillit til Hanne Harlem som styreleder.

HELSELEDERE: Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad utnevnte Egil Harry Konterud og Hanne Harlem til henholdsvis nestleder og leder i styret for det sammenslåtte Helse Sør-Øst RHF. Nå vil Frp ha Harlem fjernet. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
HELSELEDERE: Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad utnevnte Egil Harry Konterud og Hanne Harlem til henholdsvis nestleder og leder i styret for det sammenslåtte Helse Sør-Øst RHF. Nå vil Frp ha Harlem fjernet. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix Vis mer

Hanne Harlem vil ikke kommentere saken.

- Det synes jeg ikke er naturlig, sier Harlem til NTB.

(NTB)

Frps landsmøte ber Brustad fjerne Harlem