Frp's merkevare

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Frp's Siv Jensen hevder i et innlegg her i avisa lørdag at Dagbladet forsøker å kneble en debatt om innvandringens problemer og dens betydning for kriminalitetsbildet. Jensen må være en uvanlig sløv avisleser som kan hevde noe sånt. Norsk presse, også Dagbladet, står vidåpen for den debatten. Men vi har også en holdning til disse spørsmålene som er annerledes enn Jensens. Det er mulig hun forveksler et standpunkt hun ikke liker, med knebling.

Det er svært vanskelige sammenhenger Siv Jensen peker på når hun sier at det hun kaller «ikke-vestlige innvandrere» er overrepresentert i kriminalitetsstatistikken. Statistikk kan som kjent leses på mange måter, og også gi et fortegnet bilde av ei gruppe mennesker. Tyngden av det Jensen kaller kriminelle innvandrere, er født her i landet. De er nordmenn. Å bekjempe den kriminaliteten som om det er et innvandringsproblem når det åpenbart er et sosialt problem, blir derfor galt. Men Jensen kjenner sine velgere, og i kampen om dem passer selvsagt det bildet hun presenterer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer