Frp's og SVs ungdomspartier gjør felles sak mot Oslo-OL

Har søkt Kulturdepartementet om 20 millioner til nei-organisasjon.

SLÅR SEG SAMMEN: De er ikke mye de er enige om - men Oslo-OL er et unntak. Her signerer SU-leder Andreas Halse og FpU-leder Atle Simonsen søknaden til Kulturdepartementet om støtte til å danne en kampanjeorganisasjon mot Oslo-OL. Foto: Kjetil Magne Sørenes / Dagbladet
SLÅR SEG SAMMEN: De er ikke mye de er enige om - men Oslo-OL er et unntak. Her signerer SU-leder Andreas Halse og FpU-leder Atle Simonsen søknaden til Kulturdepartementet om støtte til å danne en kampanjeorganisasjon mot Oslo-OL. Foto: Kjetil Magne Sørenes / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - I utgangspunktet er jeg imot den typen bruk av offentlige penger, men hvis det skal være sånn at ja-sida får bruke penger på å drive propaganda, så må det også komme offentlige midler på banen til å drive nei-kampanje.

Det sier SU-leder Andreas Halse til Dagbladet. 

- Alternativet er som om vi skulle stille til stortingsvalg og så er det bare partiet Rødt som får offentlige midler, mens alle de andre partiene måtte klare seg selv, fortsetter han.    

- For oss i FpU er det veldig enkelt å være imot OL. Vi ønsker mest mulig skatte- og avgiftslettelser og at folk skal bestemme mest mulig over egne penger. Da blir det dumt å bruke opp mot 50 milliarder kroner på en treukers fest, sier FpU-leder Atle Simonsen.  Har laget egen OL-quiz Det umake paret i norsk politikk har funnet sammen i kampen mot OL i Oslo, og søker nå Kulturdepartementet om 20 millioner kroner i støtte til å opprette en nei-organisasjon - ment som et motstykke til Oslo kommunes OL-etat OL2022.

OL-etatene har i rundt 25 ansatte, og ledes av Elin Grimsby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer