KUTTES: Støtten til trossamfunn foreslås nå kuttet. Bildet er fra Nidarosdomen i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB SCANPIX
KUTTES: Støtten til trossamfunn foreslås nå kuttet. Bildet er fra Nidarosdomen i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB SCANPIXVis mer

Frps programkomité vil kutte støtte til alle trossamfunn

Ingen tros- og livssynssamfunn, heller ikke Den norske kirke, skal få offentlig støtte, foreslår en enstemmig programkomité i Fremskrittspartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Formuleringen som brukes i programforslaget er: «Frp vil fjerne tilskuddsordningen for trossamfunn», og dette omfatter også Den norske kirke, bekrefter Bjørn-Kristian Svendsrud, FpU-formann og medlem i programkomiteen overfor Fri Tanke.

– Det betyr at vi vil kutte all offentlig støtte til Den norske kirke og alle de andre tros- og livssynssamfunnene. Det åpner muligheten for å redusere det totale skattetrykket og sette folk i stand til å betale selv der de ønsker å være medlem, sier han.

Svendsrud presiserer at dette så langt kun er et forslag fra programkomiteen og ikke kan regnes som offisiell Frp-politikk før det eventuelt vedtas på landsmøtet.

– Vår løsning vil bidra til flere bevisste og aktive medlemmer, som er medlem fordi de ønsker det og som er villige til å betale for det, sier han.

Svendsrud opplyser at Frp ønsker å opprette en egen tilskuddsordning for å ivareta og vedlikeholde kirkebygg som har kulturhistorisk verdi.

(NTB)