Frp\'s propaganda

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

På forsiden av Fremskrittspartiets nye valgbrosjyre peker en maskert ransmann mot oss med hagle. Teksten lyder: «Gjerningsmannen er av utenlandsk opprinnelse.» Dermed har partiet markert to av sine særkjennetegn: Frp appellerer til folks fremmedfrykt - og partiet forenkler et komplisert problem i en grad som gjør en videre debatt eller forståelse nærmest umulig.

Under overskriften «Bondevik får flere livvakter - og livsfarlig afrikaner får bli» heter det i brosjyren: «Folk flest, som ikke har anledning til å beskytte seg med skuddsikker limousin og bevæpnede livvakter, har derimot en litt annerledes hverdag. De må leve med utrygghet i nabolaget.» Det bør ikke være nødvendig å påpeke hvor fjern denne virkelighetsskildringen er fra folks hverdag.

Derved er det ikke sagt at innvandringen til Norge er problemløs. Mens 14 nordmenn per 1000 ble straffet i 2002, ble 23 av 1000 innvandrere straffet. Men når Fremskrittspartiets Per Sandberg påpeker at «mange unge med innvandrerbakgrunn havner i en kriminell løpebane», snakker han om mennesker som er født og oppvokst her i landet. At de ikke har funnet seg til rette i samfunnet, er et komplekst og tragisk problem, som har minst like meget med storsamfunnets holdninger som foreldrenes bakgrunn å gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer