Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp's sanne ansikt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Den som har hatt forventninger om at Fremskrittspartiet var i ferd med å bli et anstendig parti, må ha blitt skuffet etter helgas fylkesårsmøter i Buskerud og Oslo. Med usvikelig konsekvens har partiet vist sitt sanne ansikt. I Oslo spilte deltakerne ut sitt vulgære innvandrerhat, og i Buskerud ble vi vitner til en personutskjelling så grov at Aftenposten avstår fra å referere den.
  • Partilederen Carl I. Hagen kan ikke være til stede under alle fylkeårsmøtene for å legge et slør av moderasjon over debattene. I Oslo hjalp det ikke engang med hans appeller om mer kultivert tale. Fra talerstolen lød voldsomme og utilslørt rasistiske uttalelser som fikk selv stortingsrepresentant Jan Simonsen til å bruke ordstyrerklubba for uhøvisk ordbruk. Men klappsalvene etter de grove utfallene mot innvandrerne viste klart og tydelig hva slags parti Fremskrittspartiet er.
  • Carl I. Hagens og Siv Jensens dannede politikertale kan lett tilsløre at partiet tiltrekker seg folk med ytterliggående synspunkter. Men i Oslo vant innvandrerekstremisten Einar Lonstad kampen om førsteplassen på bystyrelista, og det er åpenbart uttrykk for den rådende stemningen i partiet. Lonstads motkandidat, Svenn Kristiansen, ville rett nok ha en bredere politisk plattform. Men det viser bare at partiet ønsker å framstå med et janusansikt: På riksplan vil Carl I. Hagen drive politikk med ansvarlige aktører, men det er de ekstreme standpunktene i kriminal- og innvandringspolitikk som driver velgere til partiet.
  • Helgas årsmøter er derfor velsignet klargjørende, og forsterker det syn vi alltid har hatt på Fremskrittspartiet. Det er ubegripelig at sentrumspartiene og Høyre bidrar til en anstendiggjøring av det som støttespiller. Hvis det er slik at Høyre i Oslo tar sikte på å regjere byen i samarbeid med dette partiet og med Lonstad som byrådslederkandidat, bør det sies klart fra på forhånd. Makt kan kjøpes for dyrt når man menger seg med representanter for ekstrempopulistiske standpunkter av den typen vi har fått demonstrert under helgas årsmøte.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media