Frps superbonde fikk 700 000 fra statskassa

Frps landbrukspolitiske skoleeksempel, Margrete Dysjaland, har fått støtte til utvikling av gården hun driver.

FÅTT STØTTE:  Siv Jensen på talerstolen på Fremskrittspartiet (Frp) sitt landsmøte 2012 på Gardermoen søndag Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
FÅTT STØTTE: Siv Jensen på talerstolen på Fremskrittspartiet (Frp) sitt landsmøte 2012 på Gardermoen søndag Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Før partiets landsmøte oppfordret hun bøndene til å frigjøre seg fra det hun betegnet som en subsidietvangstrøye, skriver Aftenbladet.no. Nå har partiets glansbilde av den frie bonden uten subsidier og kvotetvang fått en knekk.

Dysjaland brukte seg selv og hestegården hun driver som eksempel og viste til at både driften og investeringene i ny, moderne ridehall var en privat sak mellom henne og banken.

Nå viser det seg at Dysjaland har fått økonomisk støtte fra Innovasjon Norge. Direktør Marit Karlsen Brandal i Innovasjon Norge sier til avisen at støtten er kommet fra tre ulike ordninger.

- Jeg reagerer på at hun beskriver virksomheten som et eksempel på subsidiefri drift. Støtte fra Innovasjon Norge er en form for subsidier, sier Brandal.

Dysjaland har fått 400 000 kroner i direkte støtte til å bygge stall. I tillegg har hun fått rentestøtte til et lån på halvannen million kroner. Til sammen er det snakk om mellom 600 00 og 700 000 kroner, sier Brandal Karlsen.

Bonden selv ser ikke på støtte fra Innovasjon Norge som subsidier. Det er bare penger forankret i landbruksforhandlingene som kan betraktes som subsidier, sier hun til avisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer