Frps superbonde fikk 700 000 fra statskassa

Frps landbrukspolitiske skoleeksempel, Margrete Dysjaland, har fått støtte til utvikling av gården hun driver.

FÅTT STØTTE:  Siv Jensen på talerstolen på Fremskrittspartiet (Frp) sitt landsmøte 2012 på Gardermoen søndag Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
FÅTT STØTTE: Siv Jensen på talerstolen på Fremskrittspartiet (Frp) sitt landsmøte 2012 på Gardermoen søndag Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før partiets landsmøte oppfordret hun bøndene til å frigjøre seg fra det hun betegnet som en subsidietvangstrøye, skriver Aftenbladet.no. Nå har partiets glansbilde av den frie bonden uten subsidier og kvotetvang fått en knekk.

Dysjaland brukte seg selv og hestegården hun driver som eksempel og viste til at både driften og investeringene i ny, moderne ridehall var en privat sak mellom henne og banken.

Nå viser det seg at Dysjaland har fått økonomisk støtte fra Innovasjon Norge. Direktør Marit Karlsen Brandal i Innovasjon Norge sier til avisen at støtten er kommet fra tre ulike ordninger.

- Jeg reagerer på at hun beskriver virksomheten som et eksempel på subsidiefri drift. Støtte fra Innovasjon Norge er en form for subsidier, sier Brandal.

Dysjaland har fått 400 000 kroner i direkte støtte til å bygge stall. I tillegg har hun fått rentestøtte til et lån på halvannen million kroner. Til sammen er det snakk om mellom 600 00 og 700 000 kroner, sier Brandal Karlsen.

Bonden selv ser ikke på støtte fra Innovasjon Norge som subsidier. Det er bare penger forankret i landbruksforhandlingene som kan betraktes som subsidier, sier hun til avisen.

Dysjaland er likevel ikke like sikker på om alle subsidier skal avvikles nå som hun var før Frps landsmøte, skriver Aftenbladet.no.

(NTB)