Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frps talsmann på innvandring vil ha full asylstopp

- Vi er langt over grensa for hvor mange flyktninger vi kan ta imot, sier Mazyar Keshvari.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mazyar Keshvari, Frps innvandringspolitiske talsperson, sier Norge ikke bør ta imot flere asylsøkere.

- Det er ingen tvil om at Frp har vært forut for vår tid. Det er det ikke mulig å motsi. Jeg har ikke lyst til å si «hva var det vi sa?» til Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet, men jeg har mer lyst til å utfordre dem. Hvor går grensa? Hvor mange mennesker kan et land på 5 millioner mennesker ta i mot og gi reell god hjelp til? Hvorfor er det feil å ønske å hjelpe millioner av medmennesker i nød fremfor å ta imot relativt få mennesker her til en høyere kostnad?

- Hvor mange mener du vi kan ta imot?

- Jeg mener vi er langt over grensa. Det burde vært full stopp og så burde vi kartlagt hvor mange flyktninger vi kan ta imot etter UNHCR sin modell, sier Keshvari.

Vår andel Blant annet Venstre har uttalt seg kritisk til Frps linje i asylsaker og hevdet partiet vingler. Venstre skrotet samtlige av regjeringas forslag til asylinnstramminger forrige uke

Stortingspolitiker Keshvari fra Oslo understreker samtidig at det er viktig at Norge tar sin skjerv av ansvaret i den internasjonale flyktningkrisa.

- Jeg er hjertens enig i at Norge skal ta sin del av ansvaret. Men hva skal vår andel være? All objektiv statistikk viser at ikke-vestlige innvandrere har tapt vel så mye på systemet de øvrige partiene kjemper for å beholde, fortsetter Keshvari.

Han er ikke den eneste som har etterlyst svar fra Arbeiderpartiet. Også Christian Tybring-Gjedde utfordra sosialdemokratene til å gjøre rede for sin asylpolitikk

Statistikk Han er bekymra for belastningen en for stor innvandrerandel i det norske samfunnet vil ha på velferdesgoder, så vel som kriminalstatistikken.

- Hvis du ser på alt av offentlig tilgjengelig statistikk som dropoutstatistikken fra skolene, arbeidsdeltakelse, sosialhjelp, kriminalstatistikk, russtatistikk, fattigdomsstatistikk. 6 av 10 barn som lever under fattigdomsgrensa i Norge i dag har innvandrerbakgrunn. Barnefattigdom er så og si blitt et innvandrerproblem. Det er disse tingene jeg er redd for at skal eskalere med for stor andel asylsøkere på en gang, sier Keshvari.

Keshvaris partikollega Christian Tybring-Gjedde fortalte Dagbladet at Norge ikke bør bruke ressurser på å lære asylsøkere norsk, men heller fokusere på engelsk, et språk han mener er mer nyttig når asylsøkerne etterhvert vender hjem. 

- Er lei meg Frps innvandringspolitiske talsmann sier debatten om innvandring og integrering har gjort ham «oppriktig lei meg».

- Vi bruker så mye energi på kjekling og ting som ikke betyr noe samtidig som mennesker lider, sier han og viser til asylbarnstriden fra Stortinget ifjor.

Så mye energi på ting som ikke betyr stort, samtidig som vi er vitne til at mennesker får skjært av hodene, systematisk forfulgt, voldtatt, torturert og henrettet. Jeg er både skuffet og lei meg, det har vært tungt å være vitne til at vi i en så alvorlig krisesituasjon ikke klarer å si «hei, skal vi ikke slutte å krangle om 10.000 eller 8.000 flyktninger». Vi må gå etter årsaken til lidelsene og finne ut hvordan vi kan hjelpe flest mulig medmennesker som trenger hjelp og beskyttelse. For det er vi jo alle enige om, avslutter han

Oslo Frp gikk tidligere denne måneden inn for omstridte innstrammingene i asyl- og innvandringspolitikken som Christian Tybring-Gjedde og ny Oslo Frp-leder Aina Stenersen foreslo. Kritikere har omtalt forslagene som brudd på menneskerettighetene, «farlige» og «useriøse». Keshvari var blant dem som stilte motforslag til deler av resolusjonspakka.