Frps tobakksflørt:
- Gått over en grense

Fremskrittspartiet på Stortinget inviterer tobakksbransjen til åpen høring. Folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp) sier at hun regner med de følger retningslinjene som sier at politikere ikke skal ha kontakt med industrien.

BLÅSER: Folkehelseminister Sylvi Listhaug sier hun regner med at Frps stortingsgruppe følger tobakkskonvensjonen, som sier man ikke skal ha kontakt med tobakksindustrien. Her fra Frps landsmøte i 2018, der Listhaug tok seg en røykepause. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BLÅSER: Folkehelseminister Sylvi Listhaug sier hun regner med at Frps stortingsgruppe følger tobakkskonvensjonen, som sier man ikke skal ha kontakt med tobakksindustrien. Her fra Frps landsmøte i 2018, der Listhaug tok seg en røykepause. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kveld meldte Dagbladet at helsepolitisk talskvinne Åshild Bruun-Gundersen reagerer så sterkt på at tobakksbransjen ikke ble invitert til Stortingets høring om folkehelsemeldingen, at hun neste uke arrangerer en egen høring.

Bakgrunnen for den manglende invitasjonen er at norske politikere har forpliktet seg til ikke å la seg påvirke av tobakksbransjen.

- Rart

Invitasjonen og ønsket om å høre fra tobakksbransjen får øyebrynene til å heve seg i de andre partiene på Stortinget.

- Vi har forpliktet oss internasjonalt på hvordan vi skal påvirkes i helsepolitikken. I folkehelsemeldingen står det nettopp at det skal utformes et informasjonsopplegg for hvordan man ikke skal bli påvirket. Her virker det som behovet er stort i Fremskrittspartiets stortingsgruppe, sier Elise Bjørnebekk-Waagen (Ap) i helsekomiteen på Stortinget.

Bjørnebekk-Waagen synes det er urovekkende at Frp ønsker å ta med tobakksbransjen på laget når ny folkehelsepolitikk skal utformes.

- Dette er en dødelig industri med en belastende historie som Frp står skulder til skulder med. Jeg synes det ser rart ut at man gjør seg til bestevenn med dem, sier Bjørnebekk-Waagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer