Frps toppkandidat vil åpne grensa for russerne

Mens Frp-leder Siv Jensen vil ha en kraftig innstramming innvandringspolitikken.

ENKLERE REISE: Mens Frp sentralt vil ha en kraftig innstramming i innvandringspolitikken, går partiets stortingsrepresentant for Finnmark inn for å åpne opp grensa for russerne. 
Foto: Lise Aaserud / NTB / SCANPIX
ENKLERE REISE: Mens Frp sentralt vil ha en kraftig innstramming i innvandringspolitikken, går partiets stortingsrepresentant for Finnmark inn for å åpne opp grensa for russerne. Foto: Lise Aaserud / NTB / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uttalelsene kom under et valgmøte i Kirkenes tirsdag, da Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Jan Henrik Fredriksen fikk spørsmål om han ønsket å gjøre det enklere for russere å komme til Norge. På russisk svarte Fredriksen:

- Da, konjetsjno, - Ja, selvfølgelig, svarte partiets toppkandidat fra Finnmark.

Fredriksen, som er bosatt i Sør-Varanger kommune, viser til de historiske og geografiske båndene mellom Norge og Russland når han vil åpne for mer innvandring fra øst, skriver Nordlys.

Fremskrittspartiets ledelse har varslet en kraftig innstramming i innvandringen til Norge, dersom partiet kommer i regjering. Frps eget bærekraftutvalg har utarbeidet en rapport, der partiet skriver at utfordringene på innvandrings- og integreringsfeltet ikke har vært større i moderne tid enn det er i dag.

(NTB)


VIL ÅPNE GRENSA: Frp's stortingsrepresentant Jan Henrik Fredriksen. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
VIL ÅPNE GRENSA: Frp's stortingsrepresentant Jan Henrik Fredriksen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer