Frps Tybring-Gjedde vil hjelpe forsvarsministeren

Forsvaret skal bygges opp, ikke slankes, går det som Tybring Gjedde vil. Lørdag kommer han med forslag til hvordan.

SLANKEKUR:  Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (t.h) vil etter det avisa DN erfarer, slanke Forsvaret. Blant annet med å kutte over 1500 stillinger. På bildet får ministeren overbrakt Forsvarets årsrapport for 2015, av forsvarssjef Haakon Bruun-Hansen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
SLANKEKUR: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (t.h) vil etter det avisa DN erfarer, slanke Forsvaret. Blant annet med å kutte over 1500 stillinger. På bildet får ministeren overbrakt Forsvarets årsrapport for 2015, av forsvarssjef Haakon Bruun-Hansen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går kveld kom det fram at forsvarsminister Ine Eriksen Søreide vil slanke Forsvaret, ifølge avisa DN: Kutt i over 1500 stillinger, legge ned ni militærbaser og effektivisering, er noen av hennes forslag.

I høst kom forsvarssjefen med sitt fagmilitære råd. Her sa han at Forsvarets merbehov var på 175 milliarder over 20 år. DN skriver at Søreides utkast til langtidsplan er på 150 milliarder korner. Som betyr mindre til forsvar enn det forsvarssjefen mener er et minimum.

- Det som er viktig, er at vi får en struktur i Forsvaret, som er i tråd med oppgavene de har. I helga vil vi i Frp nok vedta en resolusjon hvor vi ber om å styrke Forsvaret, sier Tybring-Gjedde til Dagbladet.

Gir svar på lørdag Nestlederen i forsvarskomiteen mener at Søreide «gjør en utmerket jobb i forhold til forutsetningene».

- Forsvarsministeren har jobbet veldig seriøst med langtidsplanen, og jeg vil ikke skylde på henne. Men jeg vil fortelle Siv Jensen hvor hun kan hente pengene fra, sånn at vi kan gi mer til forsvaret. Jeg skal fortelle henne det på landsmøtet lørdag, sier Tybring-Gjedde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer