Frrykter for Gholam sitt liv

Familien Gholams advokat, Trond Romstad, vil be om at Hussain Gholam ikke blir sendt ut av Norge før han har fått avsluttet sin medisinske behandling. Han frykter for Hussein Gholam sitt liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gholam ligger på Rikshospitalet, hvor han nettopp er operert for en øyesykdom. I tillegg lider han av en hjertesykdom. Romstad frykter for at hans klient ikke vil få noen medisinsk behandling i Pakistan. Det kan i verste fall koste familiefaren livet, mener Romstad.

Vil vurdere utsettelse

Informasjonssjef Dagfinn Aanonsen i Justisdepartementet opplyser at departementet vil vurdere om familien Gholam kan få utsatt utreisefristen av medisinske grunner.

- Dersom vi får nye opplysninger om familiefarens helsetilstand, vil vi vurdere saken, sier han. Foreløpig har departementet ikke fått noen slik henvendelse fra advokaten.

Aanonsen vil ikke si noe om utreisefristen kan bli forlenget bare for familiefaren eller for hele familien.

Frykter for livet

Onsdag ble det bestemt at familien Gholam har frist på seg til mandag 11. mai med å forlate Norge. Pakistanske myndigheter skal ha bekreftet at familien er fra Pakistan og ikke fra Afghanistan, slik de selv hevder. Familiens advokat bestrider dette, og jobber fortsatt for å bevise at familien er afghanere og ikke pakistanere.

Ber om uker

Romstad vil også søke Justisdepartementet om at de to eldste barna i familien får bli i Norge i ytterligere en måned, slik at de får fullført skolegangen.

- Familiens eldste datter går 3. året på videregående, og skal opp til avsluttende eksamen i slutten av måneden. Hun har vært her siden 1993, og det vil være meningsløst av myndighetene sende henne ut noen få uker før hun kan fullføre utdannelsen, sier han.

(NTB)