Fru Arafat i dekning

Suha Arafat (41) gikk i dekning i går etter at det ble kjent at franske påtalemyndigheter har åpnet en korrupsjonsgransking av hennes bankkontoer i Paris. Det dreier seg om 77 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

PARIS/TEL AVIV (Dagbladet): Yassir Arafats kone Suha hadde ikke engang kontaktet sin tidligere advokat i går. Og ifølge PLO-kontoret i Paris snakker hun ikke med journalister.

Ifølge den satiriske avisa Le Canard Enchaîné har franske påtalemyndigheter i den største diskresjon gransket fru Arafats kontoer siden oktober 2003.

Det var den franske sentralbanken som tok affære, like før en offentlig antikorrupsjonsinstans, Tracfin, også varslet om suspekte pengeoverføringer. 8,6 millioner kroner ble overført fra Sveits hver måned fra juli 2002 til juli 2003 til Suha Arafats to kontoer i Paris, i Arab Bank og den franske banken BNP. Fru Arafat har ikke kunnet redegjøre for hvor pengene kommer fra.

Som om ikke det var nok, gjennomgår EU-etterforskere også finansene til de palestinske myndighetene i Jerusalem for å se om EU-donasjoner er blitt misbrukt. Det gjelder 3 milliarder kroner.

Også Yassir Arafat

Denne etterforskningen baserer seg på en rapport fra det internasjonale pengefondet, IMF, som konstaterte at deler av budsjettet var satt inn på en spesialbankkonto direkte kontrollert av Yassir Arafat. Fra 1995 til 2000 gjaldt det ifølge IMF 6,2 milliarder kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer