Fru Arafat: Min mann er omgitt av korrupte rådgivere

Palestinernes president Yasser Arafat er omgitt av korrupte rådgivere. Det sier fru Suha Arafat i et intervju med den anerkjente spanske avisen El Pais i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Omgivelsene ødelegger min manns rykte. Rådgiverne har skylden for at navnet Yasser Arafat forbindes med korrupsjon, manglende oppriktighet, autoritære metoder og undertrykkelse, sier fru Arafat til avisen.

Som et fengsel

Intervjuet skal være et av svært få der Arafats 34 år gamle kone lar seg intervjue om politiske spørsmål.

- Jeg tror vi vil ha en egen palestinsk stat innen år 2000, sier hun. - Så lenge vi ikke har en egen stat der vi kontrollerer flyplassen og havnen, vil Vestbredden og Gaza være som et fengsel.

Vil lide

Hun anklager Israel for å ville forvandle det palestinske området til en slags bantustan, lik områdene som det sør-afrikanske apartheid-regimet kontrollerte.

- Israelerne er seg ikke bevisst at det er de som vil lide mest når Yasser Arafat en gang forsvinner. Uten ham vil israelerne ikke finne noen samtalepartner blant palestinerne, sier fru Arafat.

Hun har konvertert til islam, men sjelen hennes er forblitt kristen, sier hun. Ingen kan forby henne som konvertert muslim å be til Gud slik hun selv vil, understreker hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer