Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fru Haregg (89) var villig til å ofre livet da banken ble ranet

Ville beskytte sin tidligere nabo.

VAR I BANKEN: 89 år gamle Annie Haregg la seg foran sin tidligere nabo for å beskytte henne, da DnB NORs filial i Drøbak ble ranet i ettermiddag. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
VAR I BANKEN: 89 år gamle Annie Haregg la seg foran sin tidligere nabo for å beskytte henne, da DnB NORs filial i Drøbak ble ranet i ettermiddag. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRØBAK (Dagbladet): Annie Haregg, eller fru Haregg, som 89-åringen blir kalt hjemme i Drøbak, var en av dem som befant seg inne i DnB NORs filial i Drøbak da den ble ranet i klokka 14.21 i ettermiddag.

- Jeg hadde trukket en kølapp og satt meg ned sammen med min tidligere nabo, Eva Johansen, da døra plutselig smalt. Det bråkte veldig, og jeg reagerte med en gang. En svartkledd mann med finlandshette og en spesielt lang pistol ropte på engelsk at «dette er et ran» og «legg dere ned, så skal ingen bli skadet», forteller fru Haregg til Dagbladet.

- Bedre at jeg blir skutt 89-åringen gjorde som hun ble bedt om, men passet på å legge seg foran Johansen og ei lita jente som var med faren sin i banken.

- Jeg hvisket til Eva at «jeg legger meg foran deg, for jeg er så gammel at det er bedre at jeg blir skutt, enn at du blir det».

- Du var altså villig til å ofre deg for henne?

- Ja, hun er på sitt livs høyde, og det hadde vært svært synd om hun skulle bli myrdet. Jeg, derimot, er bare en gammel dame, så meg er det ikke så farlig med.

Eva Johansen (68) sier til Dagbladet at det rørte henne dypt da fru Haregg la seg foran henne, og beskriver 89-åringen som en ekte helt.

Det vil dagens modigeste pensjonist slett ikke ha på seg at hun er.

- Nei, dere må ikke kalle meg en helt. Det er bare tull. I en slik situasjon tenker man ikke, man følger bare instinktet, sier fru Haregg.

Ba om mer Hun kunne ikke se bankraneren fra golvet, men hun hørte ham tydelig.

- Han ba om penger. «Money, money,» ropte han. Jeg kunne ikke se ham, men hørte alt. Han ville jo ha mer, for litt seinere ropte han på nytt: «More, more», forklarer Haregg, som ikke var redd der hun lå.

- Jeg tenkte at dette er ikke sant. Jeg har levd lenge, og opplevd mye i løpet av mitt liv, men et bankran var helt nytt for meg. Det var litt av en opplevelse, som jeg kommer til å huske resten av livet, sier hun.

RANET: DnB NORs filial i Drøbak ble i ettermiddag ranet. Gjerningsmannen stakk av fra stedet. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
RANET: DnB NORs filial i Drøbak ble i ettermiddag ranet. Gjerningsmannen stakk av fra stedet. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

Ifølge 89-åringen brukte ikke raneren lang tid i banken.

- Han hadde gjort dette før, han gjorde det helt perfekt og var lynrask, sier hun.

Kan ha dratt i drosje Gjerningsmannen stakk fra stedet, og det er fremdeles usikkert hvor mye penger han har fått med seg.

Politiet har ennå ikke pågrepet noen for ranet, men følger flere spor. Ett av dem er at raneren kan ha forsvunnet fra banken i en drosje.

- Vi har avhørt drosjesjåføren, men har ennå ikke fått noe stort gjennombrudd, sier operasjonsleder Bjørn Jakobsen ved Follo politidistrikt, til Dagbladet.

Raneren skal ifølge politiets opplysninger ha en kraftig kroppsbygning og være om lag 170 centimeter høy. Han var ikledd ei mørk jakke med lyse striper rundt hals og håndledd, mørke jeans og svarte joggesko. Han var bevæpnet og hadde med seg en svart bag.

Han var iført ei finlandshette da han utførte ranet, men tok av seg hetta da han kom ut av banken.

- UVIRKELIG: Eva Johansen var i banken da ranet skjedde. Fru Haregg kom til unnsetning da ransmannen truet henne til å legge seg ned på gulvet. Foto: John T. Pedersen/Dagblad
- UVIRKELIG: Eva Johansen var i banken da ranet skjedde. Fru Haregg kom til unnsetning da ransmannen truet henne til å legge seg ned på gulvet. Foto: John T. Pedersen/Dagblad Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media