Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frustrert familie strandet i Nice: Satt fem timer i telefonkø hos SAS' kundeservice

- Vi beklager og er lei oss, sier SAS.

FAMILIEFERIE: I 14 dager har Camilla, Linnea, Thelma og Petter kost seg i Frankrike. Slutten på ferien ble derimot frustrerende for familien Sørby: Det har vist seg å være vanskelig å komme seg hjem igjen. Foto: Privat
FAMILIEFERIE: I 14 dager har Camilla, Linnea, Thelma og Petter kost seg i Frankrike. Slutten på ferien ble derimot frustrerende for familien Sørby: Det har vist seg å være vanskelig å komme seg hjem igjen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter to uker i Frankrike skulle familien Sørby lørdag formiddag sette seg på et SAS-fly og reise hjem til Oslo. Slik gikk det ikke, og etter flere kanselleringer og ombookinger er familien fortsatt i Nice.

- Vi fikk melding om kansellering fredag kveld, rett etter at vi fikk bekreftet at vi kunne sjekke inn, sier Petter Sørby til Dagbladet.

Sammen med sin kone, Camilla Dyrøy, og deres to døtre, Linnea (10) og Thelma Dyrøy-Sørby (8), er han «strandet» i Nice.

HYLLES: Et fly mellom Blekinge til Stockholm var forsinket. Da gjorde kapteinen noe uvanlig. - Kapteinen fikk sinte passasjerer til å bli en glad heiagjeng, sier passasjeren som filmet det hele. Video: Sonja Catani Vis mer

Enda en kansellering

KANSELLERT: To ganger har SAS kansellert hjemreisen. Foto: Privat
KANSELLERT: To ganger har SAS kansellert hjemreisen. Foto: Privat Vis mer

Etter den første kanselleringen, forteller Sørby at det tok det tolv timer før de fikk beskjed om at ombookingen var ferdig. Da var familien booket til et fly rundt klokka 23 i går kveld.

Søndag nøt familien det de hadde håpet var den siste frokosten i Nice.

- Jeg gikk inn på SAS-appen for å oppdatere reservasjonen, og der fikk jeg beskjed om at også denne turen var kansellert.

Familien skal få fly hjem til Norge mandag klokka 20.15, men Sørby er ikke overbevist om at de kommer seg hjem da heller.

- Jeg har en forventning om at dette kommer til å gå helt greit, men det er ikke gitt.

Fem timer i kø

Han er mest frustrert over at informasjonen er fraværende.

- Det er fint å være i Nice, det er ikke det verste stedet å være strandet. Men det er greit å vite hva som skjer.

I løpet av det siste døgnet har han forsøkt å ringe kundeservice, og har sittet til sammen fem timer i kø for en samtale som viste seg å være lite behjelpelig.

- Jeg fikk beskjed om at hun skulle sette meg over til noen som kunne hjelpe. Men etter to timer i kø kunne ikke vedkommende gjøre noe annet enn å si det samme.

Sørby ble også anbefalt å dra innom til flyplassen. Der snakket han med personalet på stedet, som opplyste om at årsaken til kanselleringene er bemanning.

Skaper problemer

I tillegg til at mangelen på informasjon skaper frustrasjon, er ikke dette et beleilig tidspunkt for familien å ta seg noen ekstra feriedager i Frankrike. Kanselleringene skaper en rekke problemer.

- Nesten alt er booket i Nice på denne tiden av året. Vi hadde leid en leilighet i 14 dager som vi måtte ut av, forteller Sørby. Familien fant et ledig hotellrom på Radisson ved flyplassen.

Sørby forteller at han selv skulle vært tilbake på jobb tidlig mandag morgen. I tillegg måtte familien kansellere flere flybilletter selv.

- Jeg skulle ha sendt min kone og to barn til Bergen med SAS mandag morgen.

Der skulle de kose seg med en ekstra ferieuke.

- Oppunder det hele har i tillegg min datter vært hos lege to ganger for påfølgende antibiotikabehandling. Vi hadde en plan om å besøke en norsk lege før de dro til Bergen, sier Sørby

- Overlatt til seg selv

- Hadde vi bare fått informasjon så kunne man lent seg tilbake og tenke at det ordner seg. Vi kommer hjem når vi kommer hjem, sier Sørby.

Familiefaren forteller at han har vært i kontakt med forsikringsselskapet, men fikk beskjed om at reiseforsikringa ikke dekker dette – det er flyselskapets ansvar.

- Jeg håper de tar det ansvaret. Vi har ikke fått noen annen informasjon enn en link til deres nettside, hvor det står en generell betraktning om erstatning.

- Man føler seg litt rettsløs oppe i det hele. Alt er usikkert, vi får ingen lovnader fra SAS, og man er litt overlatt til seg selv, legger han til.

SAS beklager

- Det er absolutt høysesong og vi flyr ned alt vi har. Problemet med at vi nå er i høysesong, er at det er vanskelig å sette inn andre fly siden alt er maksimalt belastet, sier Karin Nyman, kommunikasjonsdirektør i SAS.

Hun bekrefter at reisene som ble kansellert lørdag og søndag, ble kansellert på grunn av bemanningsproblematikk.

- Vi beklager og er lei oss for alle kunder som har innstilte fly. Vi gjør alt vi kan for at alle skal komme seg av gårde, sier Nyman.

Hun understreker at flyselskapets absolutt viktigste oppgave er å få kundene til destinasjonene de har booket, om det så er hjem eller ut i verden.

Stort trykk

Når det kommer til de lange ventetidene til kundeservice, forteller Nyman at det henger sammen med at systemet er på maks. Går noe feil blir det et stort trykk på kundeservice.

- Det er veldig kjedelig at det er sånn. Det er satt inn ekstra personell for å betjene kundene, det er klart de skal få informasjon, sier hun.

Om det er vanskelig å nå kundeservice via telefon, oppfordrer Nyman kundene til å ta kontakt via sosiale medier.

Dekker utgifter

Hun forteller at SAS dekker utgiftene som følger med når flyreiser blir kansellert.

- Det gjør vi absolutt. Man har rett på erstatning for bo, mat og transport, sier Nyman.

Sørby mener at når man ikke er eurobonusmedlemmer, uten et sølv-, gull, eller diamantkort, stiller man bakerst i køen når man skal ombookes.

- Generelt tar vi ekstra hånd om våre bonuskunder, men vi jobber for at alle våre kunder skal komme fram, forsikrer Nyman.