- Frustrert over at rettferdighetens hjul ikke spinner raskt nok

Over 1000 personer er skadd i sammenstøt mellom politiet og demonstranter i Kairo det siste døgnet.

OVER 1000 SKADDE:  Over 1000 personer er skadd i nye opptøyer i Kairo de sist dagene. Oppøyene startet som en konflikt mellom politiet og familiene til revolusjonens ofre. Foto:  EPA/AMEL PAIN/SCANPIX
OVER 1000 SKADDE: Over 1000 personer er skadd i nye opptøyer i Kairo de sist dagene. Oppøyene startet som en konflikt mellom politiet og familiene til revolusjonens ofre. Foto: EPA/AMEL PAIN/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Over 1000 personer er skadd i sammenstøt mellom politiet og demonstranter på Tahrir-plassen i Egypts hovedstad Kairo, melder Al Jazeera.

Rundt 5000 personer har deltatt i demonstrasjoner på plassen som var selve episentret for protestene mot president Hosni Mubarak og hans regime.

Demonstrantene krever fortgang i straffeforfølgelsen av politiets overgrep under revolusjonen i februar.

Angrep under minnesamling Sammenstøtene startet på tirsdag utenfor et teater der familiene til de som mistet livet i revolusjonen tidligere i år hadde samlet seg til minnesamvær.

Ifølge flere vitner angrep politiet ofrenes familier.

Innenriksdepartementet har derimot en annen verson.  I en skriftlig erklæring skriver de at «personer som hevdet at de var i familie med de døde forsøkte å bryte seg inn i lokalene der minnesamlingen ble avholdt.»

- De opprinnelige sammenstøtene mellom ofrenes familier og politiet, sprede seg til andre deler av Kairo. Stadig flere sluttet seg til, og demonstrantene tok seg til Tahrir-plassen og til innenriksdepartementet, sier Ayman Mohyeldin som er Al Jazeeras korrespondent i Kairo.

Krever politiet straffet Familiene til revolusjonens ofre har gjentatte ganger uttrykt frustrasjon over at straffeprosessen mot politiet og andre myndighetspersoner som sto bak drapene på deres slektninger går sakte.

- Mange egyptere er ekstremt frustrert over at rettferdighetens hjul ikke spinner raskt nok, sier Ayman Mohyeldin.

Onsdag ettermiddag skal situasjonen på Tahrir-plassen være i ferd med å stabilisere seg, men ifølge helsemyndighetene i landet er allerede 1036 personer skadd.

Egypts statsminister Essam Sharaf sier han har beordret politiet vekk fra plassen for å redusere spenningen. I stedet har det militære, som er langt mer populære i folket,  rykket inn for å stå for sikkerheten.

- Regjeringen har iverksatt grundige undersøkelser. Vi ønsker ikke å legge skylden på noen av partene før vi har resultatene av undersøkelsen, sier Ahmed el-Samman, talsmann for statsministeren til Egypts offisielle nyhetsbyrå.

KRAFTIGE SAMMENSTØT:  Demonstrantene krever fortgang i straffeprosessene mot politimennene som beskyldes for brutalitet under revolusjonen mot Husni Mubarak i februar. Foto: Foto: AP Photo/Scanpix
KRAFTIGE SAMMENSTØT: Demonstrantene krever fortgang i straffeprosessene mot politimennene som beskyldes for brutalitet under revolusjonen mot Husni Mubarak i februar. Foto: Foto: AP Photo/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer