Frustrerte pårørende: - Han blir aldri stilt til ansvar

Mannen (31) som sto bak trippeldrapet på Valdresekspressen er død.

DRAPSMANNEN DØDE: Mannen (31) som sto bak trippeldrapet om bord i Valdresekspressen i november i fjor, forklarte seg aldri om hvorfor han drepte tre personer. I dag ble det klart at mannen er død, etter å ha blitt svært skadd i en fallulykke i slutten av august... Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
DRAPSMANNEN DØDE: Mannen (31) som sto bak trippeldrapet om bord i Valdresekspressen i november i fjor, forklarte seg aldri om hvorfor han drepte tre personer. I dag ble det klart at mannen er død, etter å ha blitt svært skadd i en fallulykke i slutten av august... Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 31 år gamle mannen som sto tiltalt for å ha drept bussjåfør Arve Kvernhaug (55) fra Bagn i Valdres, student Margaret Molland Sanden (19) fra Årdal og Brahim Khouya (53) fra Sverige på Valdresekspressen i Årdal i fjor, er død.

Han forklarte seg aldri om hvorfor han drepte de tre menneskene, og tilbake står pårørende med en rekke ubesvarte spørsmål.

Advokat Skjalg Jarnang er bistandsadvokat for barna til bussjåfør Arve Kvernhaug. Han forteller at det var med blandede følelser klientene i går kveld mottok beskjeden om at farens drapsmann er død.

- Til dels kjente de på en lettelse over at det er satt et visst punktum i saken. De er nå sikre på at han aldri vil skade noen noe mer, og at de slipper å lese eller høre mer om ham, sier Jarnang til Dagbladet.

- Slapp billig unna - Samtidig kjenner de på mye frustrasjon og en urettferdighetsfølelse. De tenker at han slapp billig unna, at han nå ikke må stå til ansvar for det han har gjort - som han hadde blitt nødt til i en rettssak, sier Jarnang.

Til tross for at mannen aldri ga politiet noen forklaring om hva som drev ham til trippeldrapet, hadde de pårørende håpet at en rettssak ville gi dem flere svar, sier advokaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer