Frustrerte soldater hjem fra Irak

Oppgitt over antikrigsstemningen i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De norske soldatene som har tjenestegjort i Basra i Sør-Irak det siste halve året er frustrerte over manglende norsk støtte for oppdraget. Mandag vender 130 soldater hjem fra Irak.

- Det er stor frustrasjon blant soldatene. Et samlet stortingsflertall sto bak at de skulle reise ut. Allikevel har det vært så mye diskusjon etter det, sier oberst Tor Helge Moen til NRK.

Soldatene er oppgitt over antikrigsstemningen som hersker både hos opinionspolitikere og folk flest i Norge.

- Det som er aller verst, er at den nærmeste familien og venner har begynt å stille spørsmål om de gjør en god jobb her nede, sier Moen.

Nestleder Eivind Solberg i Befalets Fellesorganisasjon (BFO) oppfordrer regjeringen og statsminister Kjell Magne Bondevik til å støtte de norske soldatene som har tjenestegjort i Basra.

- Det gikk fire år før statsministeren gikk ut og kalte den begrensede militære organisasjonen på Balkan for krig. Det har vært et poeng fra BFO over tid at en kaller en spade for en spade. Å ulle dette inn i et eller annet uforståelig politikerspråk, tror jeg skader befolkningens oppfatning av jobben som blir gjort, understreker Solberg. (.NTB)

(NTB)