Fryder seg på Tusenfryd

Fornøyelsesparken Tusenfryd kan gni seg i hendene. Med den nye berg- og dalbanen ThunderCoaster går billettsalget rett til himmels.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går så det suser i fornøyelsesparken Tusenfryd utenfor Oslo. Etter at parken med festivitas åpnet berg- og dalbanen ThunderCoaster 29. april i år, har besøkstallene gått rett til værs.

I alt har 193 000 mennesker løst billett så langt i år. Det betyr 50 prosent økning i antall besøkende i forhold til i fjor.

Og det blir neppe færre besøkende utover. Fellesferien er i gang, og det selvsponsede reklameprogrammet om banen som ble sendt på NRK nylig, bidrar sikkert til kø i kassa.

ThunderCoaster

Det er utvilsomt den nye hovedattraksjonen i treverk som sender både besøkende og besøkstallene i været. Tre-banen ble lenge markedsført som den «lengste, største og bratteste i Nord-Europa», inntil det kom Tusenfyd for øre at det finnes en liknende berg-og dalbane i Hamburg som gjør den norske til lillebror.

Men selv om banen ikke er Nord-Europas største, ser ikke det ut til å hemme besøkstallet. Både store og ikke fullt så store gjester renner dørene ned i jakten på det store magesuget. Og ifølge Dagbladets testpanel skulle ThunderCoaster gjøre susen:

THUNDERCOASTER:

  • Banen er bygd av kanadisk furu - nok til 100 eneboliger.
  • Det tok ti måneder å bygge banen.
  • Banen er 950 meter lang.
  • Det tar ca. to minutter å komme rundt
  • Farten kommer opp i rundt 100 km/t
  • Kroppen er vektløs 12 ganger på turen.
  • Det bratteste stupet er 57 grader og 32 meter høyt.Tusenfryd stenger dørene 30. september.

«Etter å ha prøvekjørt den nye berg-og-dal-banen, kan vi love at du for en gangs skyld får både i pose og sekk. Det er flere timer siden min femte og siste tur, men jeg er ikke kommet ned ennå. Lukker jeg øynene, flimrer rystende bilder av vogner i fritt fall mellom sprikende trestillaser forbi», skrev Dagbladets frivillige prøvekanin etter testuren.

Lyst på en prøvetur? Se Dagbladet.nos videotest!

I TRE: Berg- og dalbanen på Tysenfryd har dratt beslkstallene i været.