KATTEDRAP: Både politi og lokale ildsjeler i Croydon i London er nå på jakt etter en gjerningsperson som står bak så mange som 50 «rituelle» drap på katter i området. Politimester Sir Bernard Hogan-Howe har fått en rekke oppfordringer fra lokalsamfunnet om å ta drapene på alvor. Det fryktes at vold mot mennesker kan være neste skritt for dyremishandleren. Mange seriemordere har gått samme rute. Foto: NTB Scanpix
KATTEDRAP: Både politi og lokale ildsjeler i Croydon i London er nå på jakt etter en gjerningsperson som står bak så mange som 50 «rituelle» drap på katter i området. Politimester Sir Bernard Hogan-Howe har fått en rekke oppfordringer fra lokalsamfunnet om å ta drapene på alvor. Det fryktes at vold mot mennesker kan være neste skritt for dyremishandleren. Mange seriemordere har gått samme rute. Foto: NTB ScanpixVis mer

Frykt etter 50 rituelle katte­drap. Tror mennesker kan være neste skritt for morderen

- Som tatt ut av et mareritt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Både politi og lokale ildsjeler i Croydon i London er nå på jakt etter en gjerningsperson som står bak så mange som 50 «rituelle» drap på katter i området.

Vedkommende har ifølge den britiske avisa The Guardian fått tilnavnet «Cat Ripper» og kattedrapene skal ha skjedd over en toårsperiode.

Det har gått så langt at de lokale myndighetene nå ber eierne om å holde sine kjæledyr innomhus, og frykten er nå at vedkommende som driver dyremishandling skal gå over til menneskelige ofre.

Seriemordere

Eksempelet på seriemordere som har begynt med dyremishandling er flere. Blant de mest beryktede er Ted Bundy, David Berkowitz og Jeffrey Dahmer.

Ted Bundy brukte sitt vinnende vesen og vakre utseende til å lure sine ofre, og ga seg ikke før han hadde voldtatt og drept 30 jenter fordelt over sju delstater (krever innlogging). Den yngste bare 12 år. Det er meget mulig at det faktiske tallet er langt høyere. Han ble henrettet i den elektriske stol i 1989.

Berkowitz fikk tilnavnet «Son of Sam» og sto bak seks drap i New York på midten av 1970-tallet. Han klarte lenge å unnslippe en massiv politijakt, og la igjen provoserende beskjeder på åstedene der han gjorde narr av lovens lange arm. Han ble arrestert i 1977 og sitter fortsatt bak lås og slå i Sullivan Correctional Facility.

SERIEMORDER: Jeffrey Dahmer, som ble kalt «Milwaukee Cannibal», fikk i 1992 13 livstidsdommer for drapene på 17 gutter og menn i tidsperioden 1978-1991. Han er en av flere beryktede mordere som begynte med å drepe dyr. Foto: AP Photo/Handout/NTB Scanpix
SERIEMORDER: Jeffrey Dahmer, som ble kalt «Milwaukee Cannibal», fikk i 1992 13 livstidsdommer for drapene på 17 gutter og menn i tidsperioden 1978-1991. Han er en av flere beryktede mordere som begynte med å drepe dyr. Foto: AP Photo/Handout/NTB Scanpix Vis mer

Dahmer, som ble kalt «Milwaukee Cannibal», fikk i 1992 13 livstidsdommer for drapene på 17 gutter og menn i tidsperioden 1978-1991, hvorav mange involverte både nekrofili og kannibalisme. Politiet fant flere kroppsdeler i leiligheten hans etter arrestasjonen. Han møtte sitt endelikt bak murene i 1994 da han ble drept av medfange Christopher Scarver.

- Vil eskalere

Boudicca Rising står bak en dyrevernsgruppe kalt «Snarl», og har jobbet tett med saken. Hun forteller til The Guardian at hun er redd dette kan eskalere ytterligere.

- På et eller annet punkt kan denne personen begynne å drepe mennesker også. Vi har snakket med nok psykologer til å vite at dette vil eskalere på et eller annet tidspunkt. Mest sannsynlig dreper vedkommende katter fordi han ennå ikke har mot nok til å angripe mennesker sier hun.

Rising har nær kjennskap til flere av de drepte kattene og lister opp flere grusomme tilfeller. Katten «Oscar» ble funnet uten hode og hale. Det samme ble «Amber». «Ukiyo» ble funnet på trappa til naboen med alle innvollene fjernet. Hun utelukker at dyrene har vært utsatt for uhell.

- Dersom et dyr har vært i en trafikkulykke eller liknende, er det gjerne mye blod. Mye søl. Her er det snakk om rene kutt, og kroppene er lagt på utstilling nærmest som et rituale, sier hun.

Ber myndighetene ta grep

Personen som står bak de bestialske handlingene har ikke uventet skapt frykt blant de som bor i området. En av de som har røttene sine i Croydon er skuespiller Martin Clunes.

KATTEDRAP: Både politi og lokale ildsjeler i Croydon i London er nå på jakt etter en gjerningsperson som står bak så mange som 50 «rituelle» drap på katter i området. En av kattene som har blitt drept på bestialsk vis de siste to årene var «Amber», en skilpaddefarget huskatt som på dette bildet. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
KATTEDRAP: Både politi og lokale ildsjeler i Croydon i London er nå på jakt etter en gjerningsperson som står bak så mange som 50 «rituelle» drap på katter i området. En av kattene som har blitt drept på bestialsk vis de siste to årene var «Amber», en skilpaddefarget huskatt som på dette bildet. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer

I forrige uke skrev han et brev til politimester Sir Bernard Hogan-Howe der han ba om at myndighetene tar grep.

- Dette er som tatt ut av et mareritt. Lokalsamfunnet er opprørt og skremt. Ingen føler seg trykke med dette forstyrrede individet på frifot. Forskning i psykologi og kriminologi viser at mennesker som gjør slike grusomme handlinger mot dyr ikke stopper der - mange av dem går videre til mennesker. Det er en skremmende tanke, skriver han.

CLUNES: Skuespiller Martin Clunes er en av de som har tatt til orde for at politiet må ta kattedrapene på alvor. Foto: NTB Scanpix
CLUNES: Skuespiller Martin Clunes er en av de som har tatt til orde for at politiet må ta kattedrapene på alvor. Foto: NTB Scanpix Vis mer