Frykt etter 50 rituelle katte­drap. Tror mennesker kan være neste skritt for morderen

- Som tatt ut av et mareritt.

KATTEDRAP: Både politi og lokale ildsjeler i Croydon i London er nå på jakt etter en gjerningsperson som står bak så mange som 50 «rituelle» drap på katter i området. Politimester Sir Bernard Hogan-Howe har fått en rekke oppfordringer fra lokalsamfunnet om å ta drapene på alvor. Det fryktes at vold mot mennesker kan være neste skritt for dyremishandleren. Mange seriemordere har gått samme rute. Foto: NTB Scanpix
KATTEDRAP: Både politi og lokale ildsjeler i Croydon i London er nå på jakt etter en gjerningsperson som står bak så mange som 50 «rituelle» drap på katter i området. Politimester Sir Bernard Hogan-Howe har fått en rekke oppfordringer fra lokalsamfunnet om å ta drapene på alvor. Det fryktes at vold mot mennesker kan være neste skritt for dyremishandleren. Mange seriemordere har gått samme rute. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Både politi og lokale ildsjeler i Croydon i London er nå på jakt etter en gjerningsperson som står bak så mange som 50 «rituelle» drap på katter i området.

Vedkommende har ifølge den britiske avisa The Guardian fått tilnavnet «Cat Ripper» og kattedrapene skal ha skjedd over en toårsperiode.Det har gått så langt at de lokale myndighetene nå ber eierne om å holde sine kjæledyr innomhus, og frykten er nå at vedkommende som driver dyremishandling skal gå over til menneskelige ofre.

Seriemordere

Eksempelet på seriemordere som har begynt med dyremishandling er flere. Blant de mest beryktede er Ted Bundy, David Berkowitz og Jeffrey Dahmer.

Ted Bundy brukte sitt vinnende vesen og vakre utseende til å lure sine ofre, og ga seg ikke før han hadde voldtatt og drept 30 jenter fordelt over sju delstater (krever innlogging). Den yngste bare 12 år. Det er meget mulig at det faktiske tallet er langt høyere. Han ble henrettet i den elektriske stol i 1989.Berkowitz fikk tilnavnet «Son of Sam» og sto bak seks drap i New York på midten av 1970-tallet. Han klarte lenge å unnslippe en massiv politijakt, og la igjen provoserende beskjeder på åstedene der han gjorde narr av lovens lange arm. Han ble arrestert i 1977 og sitter fortsatt bak lås og slå i Sullivan Correctional Facility.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer